FC Zoetermeer tekent unieke samenwerking met Sint Jago Voetbal Academy - FC Zoetermeer

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FC Zoetermeer tekent unieke samenwerking met Sint Jago Voetbal Academy

30 mei 2020 11:00


Afgelopen week werd er een uniek contract getekend voor de jeugdopleiding van FC Zoetermeer tussen Sint Jago Voetbal Academy en FC Zoetermeer. Voetbalzaken heeft eerder aangegeven dat er breed moet worden opgeleid bij de vereniging, of je nu in team 7 of team 1 zit. Iedereen verdient een goede opleiding en FC Zoetermeer start vanaf september met deze geweldige opleiding voor de jongste jeugd.

Hoe vaak hoor je niet in het begin van het seizoen de opmerking ' de selectieteams krijgen altijd de beste trainers en mijn zoon/dochter moet het met een goedwillende vader of moeder doen'. 
“Ja, te vaak” zegt Peter Nauman, commissielid Voetbalzaken. Niks ten nadele van die vader of moeder die veel tijd investeert om het zo goed en leuk mogelijk te maken voor zijn of haar kind.

Vorig seizoen is oud-jeugdtrainer Robert Versteegh gevraagd om ondersteuning te geven aan FC Zoetermeer teams. Dit is heel enthousiast ontvangen. Iedereen wilde van hem leren, zowel de trainers als spelers.  “Mede door deze ervaring en zijn inbreng is er besloten om dit breder te trekken”, vult Peter Lieffering aan, ook commissielid Voetbalzaken. Robert Versteegh blijft de teams ondersteunen net zoals afgelopen seizoen. Maar we starten nu ook met iets unieks.

Peter Nauman zegt “Het breed opleiden heeft onze prioriteit de komende jaren en dit gaan we doen in samenwerking met de Sint Jago Voetbal Academy. Deze hoogwaardige voetbalschool heeft veel ervaring door onder meer het succesvol opleiden van de jongste jeugdteams van ADO Den Haag, Ajax en Sparta”.

Alle FC Zoetermeer jeugdteams van de leeftijdscategorieën JO8, JO9 en JO10 krijgen 1 keer per week training van deze voetbalschool. Techniek, loop-coördinatie en alle basishandelingen komen hier aan bod.  Dit zal 12 keer aan het begin van het seizoen zijn en 12 keer na de winterstop plaatsvinden. Jeugdteams trainen gezamenlijk in carrouselvorm en de trainers van alle teams assisteren bij deze trainingen.

Voordeel van deze geweldige samenwerking is dat alle spelers allemaal 1x per week dezelfde oefenstof krijgen en dat tegelijkertijd ook alle trainers veel kennis opdoen tijdens het assisteren. Dit kunnen zij vervolgens gebruiken bij hun eigen training.  Het “Train de Trainer” concept krijgt hierdoor een extra dimensie. We hopen hierdoor het voetbalplezier bij spelers en trainers te verhogen.

Spelers in een lager team krijgen zo dus net zoveel kans om zich goed te ontwikkelen als spelers in het eerste team.
Dit vind je bij geen enkele andere vereniging.

Sint Jago Voetbal Academy zal ook per 1-7-2020 iedere zondag met de voetbalschool  te vinden zijn op de het sportpark van FC Zoetermeer.

Voor meer informatie over de Sint Jago Voetbal Academy;  https://www.sintjagovoetbalacademy.nl/

fczoe_logorond-def.pngSint_Jago_Academy_Gold.png

93b7f077-6f5f-4bcd-ab2d-db342dcef437.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Contractondertekening tussen FC Zoetermeer en Sint Jago Voetbal Academy

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!