Zaterdag 1 wint wederom

6 november 2022 12:00

FC Zoetermeer staat al vanaf de start van de competitie bovenaan samen met Gr. WII VAC gevolgd door de Zwervers, Groeneweg en RVC Celeritas. Deze laatste club uit Rijswijk stond slechts 1 punt achter de geel blauwe formatie van trainer Leroy Vaes. Dat deze wedstrijd belangrijk was hoefde je niemand uit te leggen en kon je afzien aan de vele toeschouwers die aanwezig waren op het Sportpark FC Zoetermeer Solutions.

RVC Celeritas, een naam bestaande uit twee roemruchtige verenigingen uit het verleden. RVC opgericht in 1915 en in de jaren ’70-90 spelend op het allerhoogste niveau en samen met VUC en DHC toonaangevend in de Haagsche regio. Midden jaren negentig betekende de fusie met RVV Rijswijk een ommekeer in het bestaan van beide clubs met als resultaat dat deze in 2005 werd opgeheven. Celeritas, een bijna vergelijkbare situatie als RVC waarbij de naam in 2018 werd veranderd in RVC Celeritas omdat ze in deze periode op het terrein van de oude RVC op de Schaapweg gingen spelen.

Vandaag geen sentiment met het team uit Rijswijk, de 3 punten moesten in Zoetermeer blijven. Na de start een wedstrijd die op hoogtempo werd gespeeld waarbij het middenveld van onze gasten vaak in 1 keer de bal doorgaven waardoor de snelle buitenspelers voor gevaar zorgden. Over en weer ging het spel waarbij al vroeg in de wedstrijd Dennis Wareman met een enkelblessure het veld moest verlaten. De spanning was de gehele eerste helft zicht- en voelbaar voor alle aanwezigen totdat 1 minuut voor rust door een mooi doelpunt van Jessy Vermeer waarbij hij zich vrij speelde en beheerst de bal in verre hoek van de Rijswijkse doelman schoot, iedereen kon ontspannen. Een mooier moment kan je niet verzinnen om te gaan rusten.

Na de thee werd de druk opgevoerd door onze gasten waarbij FC Zoetermeer het hoofd koel bleef houden wetende dat er altijd kansen komen. Het was aanvoerder Roald Houterman die de bevrijdende 2-0 voor zijn rekening nam door in kopduel met de centrale verdediger en de doelman zijn voet net iets eerder tegen de losgelaten bal kon zetten. Na dit doelpunt kwam FC Zoetermeer niet meer in gevaar en was het een hele knappe overwinning. De overige concurrenten wonnen ook hun wedstrijd waardoor het ongekend spannend blijft in de competitie en FC Zoetermeer na 6 wedstrijden nog steeds samen met Gr. WII VAC de ranglijst aanvoert.

Volgende week een uitwedstrijd om 14.30 uur in en tegen Moerkapelle.