RKDEO JO17-1 weet ook FC Zoetermeer niet te verslaan

2631GA
NOOTDORP
tel. 015-3109577

Nootdorp, 11 december 2021

Na vorige week een goede uitslag neergezet te hebben tegen DHC, waar we de onderliggende partij waren, stond vandaag 6e divisie team RKDEO JO17-1 op het programma. RKDEO is bij de technische staf van FC Zoetermeer bekend en deze was dus voorbereid. Waar de staf niet op voorbereid was, was het aantal ziek/blessuremeldingen van de JO17-1. Maar goed, met 11 fitte spelers, één halve en twee jongens van de JO16-1 maakten we ons klaar voor de wedstrijd in Nootdorp.

Geen kleedkamers beschikbaar, kantine wel open en RKDEO open voor toeschouwers omdat de velden in een open sportpark liggen. De spelers verzamelden zich om 11.00 uur bij FC Zoetermeer voor de voorbespreking.Tijdens de voorbespreking kregen de jongens de tactiek te horen hoe zij RKDEO moesten bespelen en waarbij we moesten uitgaan van onze eigen kracht.

RKDEO laat het spel aan de tegenstander en hanteert de lange bal met daarbij de opkomende middenvelders voor de 2e bal. Dit was duidelijk uitgelegd op het spelbord en ook hoe hier mee om te gaan; 4-4-2 tegen 4-3-3, dit is voor de tactici onder onze volgers. Na de bespreking konden de jongens zich omkleden in onze kleedkamers waarna we als team richting Nootdorp gingen.

Na eerst de formele plichtplegingen gedaan te hebben mochten de jongens hun schoenen aandoen op veld 3 waar RKDEO al aan het warmlopen was. Een korte warming up was het resultaat van deze situatie maar de jongens waren er klaar voor. En na het fluitsignaal werd de vooruitziende blik van de technische staf zichtbaar; RKDEO liet FC Zoetermeer komen en schakelde om, niet met positiespel maar voornamelijk door gelijk de diepte te zoeken. In voetballand ook wel het hanteren van de lange bal genoemd.

Daarentegen zocht FC Zoetermeer de moeilijke oplossingen i.p.v. de buitenspelers te bespelen en na 11 minuten kon een lange bal van RKDEO toch de achterhoede van FC Zoetermeer verrassen en dit betekende de 1-0. Helaas werd de blessurebank groter door het uitvallen van Daan na een fikse touche op zijn rechterwreef. Met een wisseling op de vleugels en later een aanpassing op het middenveld kreeg FC Zoetermeer meer grip en in minuut 32 en 34 werd de achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong.

In de rust kregen de jongens te horen dat we bij de lange bal niet op lijn moesten verdedigen maar met een man erachter en dat we via de vleugels moesten aanvallen en niet door de as omdat we daar te slordig waren. De jongens begrepen dit en lieten in de 2e helft zien wat ze het hele jaar al doen. In minuut 44 en 47 werd de voorspong uitgebreid volgens het boekje van de trainers. RKDEO porbeerde het wel, maar onze verdediging stond in de 2e helft goed en maakt het de RKDEO-aanvalllers keer op keer moeilijk om te scoren.

Met nog twee extra doelpunten bracht dit FC Zoetermeer op een 1-6 verdiende eindstand. Extra dank aan Yassine en Delano van onze JO16-1, deze jongens speelden een hele goede wedstrijd.

Ook dit team kon onze FC Zoetermeer JO17-1 niet stoppen. Met nog één wedstrijd voor de boeg zou 2021 voor FC Zoetermeer JO17-1 betekenen een mogelijke clean sheet. Dit betekent geen wedstrijd verloren. Aan HBS de eer om dit te voorkomen volgende week zaterdag 12.30 uur op het Sportpark van FC Zoetermeer.