2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 19 februari 2022

Vandaag was het de dag dat onze jongens ongeslagen kampioen konden worden in de Hoofdklasse. Gelijkspel was niet genoeg, er moest gewonnen worden omdat onze naaste concurrent FC Noordwijk zijn laatste wedstrijd afgelopen woensdagavond al had gespeeld en door hun winst namen ze afgelopen week ook de koppositie over. Met 2 punten voorsprong op onze jongens moesten wij dus winnen om kampioen te worden.

De weergoden waren afgelopen dagen druk in de weer om het feestje wat het zou moeten zijn aardig in de war te schoppen. De voorspellingen waren niet goed. Okee,we moesten laat spelen en de wind zou toenemen maar je weet het niet. Omdat we laat moesten spelen is er ook kans dat het uit zou lopen. Bij de start van de wedstrijd was dat ook zo. Ruim 25 minuten later zouden we pas aftrappen.

Gelukkig konden we dan eindelijk deze voor de 3e keer uitgestelde wedstrijd spelen, geen onbelangrijke, zelfs de belangrijkste van deze najaarscompetitie. Dat spelers van Noordwijk hoopten dat we punten zouden morsen was op de sociale media wel duidelijk zichtbaar deze week met zelfs tijdens de wedstrijd regelmatig de vraag wat de tussenstand was! Maar goed, die hoop was al snel voorbij.

De wedstrijd begon te laat en de wind nam behoorlijk toe maar het meest vervelende was dat het begon te regenen, en niet zo’n klein beetje ook. Het kwam met bakken naar beneden. Respect voor iedereen die op en rond het veld stond te kijken. Zij zagen een FC Zoetermeer team dat er voor ging en niet te verslaan was met mooie combinaties in heel slecht weer, waardoor DOCOS geen enkele kans had. Met 4-0 konden we de kleedkamer opzoeken waar de benodigde hete thee dampend klaarstond. Dat de jongens er voor gingen bleek tijdens de rust wel, ze waren nog niet klaar.

De 2e helft was het aardedonker en nog meer regen maakte het er voor de spelers van DOCOS niet leuker op omdat de Zoetermeerse doelpuntenmachine gewoon door bleef gaan. Na 5 minuten gespeeld te hebben was het verzoek van DOCOS om te wedstrijd te stoppen het was toch al gespeeld. Maar FC Zoetermeer is een echt team en zei “we willen ook onze wissels nog mee laten genieten van deze wedstrijd” wat helaas niet gold voor onze spits Ivo en onze trouwe fotografe Manon die beiden thuis moesten blijven op deze feestelijke dag door Corona. Het hele team en staf hopen dat jullie er weer snel bij zijn.

Na de 7-0 was het wel okee voor de scheidsrechter en DOCOS en met nog 25 minuten te spelen werd besloten de wedstrijd in goed overleg te stoppen. Met deze overwinning zijn onze jongens rechtstreeks gepromoveerd naar de Divisie waar ze vanaf maart in een nieuwe competitie met nieuwe tegenstanders moeten laten zien dat ze daar terecht thuishoren.

Bo, Bart, Niels en Peter zijn ontzettend trots op dit team die met geweldige statistieken deze promotie verdiend hebben, want met 11 wedstijden gespeeld, 10 gewonnen en 1 gelijk met 65 doelpunten voor en slechts 11 tegen kan je wel zeggen dat dit een mooi stel is.

Het was buiten te slecht weer dus het feestje werd nog even voortgezet in de kleedkamer waarna het team door de Zaterdag 1 en o23-1 werd uitgenodigd om aan te schuiven bij het lopende buffet en clubavond. Dit maakt FC Zoetermeer nu echt de leukste club van Zoetermeer.