2596TA
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3248361

Den Haag, zaterdag 26 februari 2022

Vandaag een oefenwedstrijd tegen de gepromoveerde 7divisionist, De Koningklijke HVV, die vanaf 12 maart zal aanvangen in de 6e Divisie. Nog maar net de confettie uit alle kleding kunnen wassen stond vandaag alweer, op een super zonnig complex in Den Haag, de enige wedstrijd die dag op het programma tussen twee gepromoveerde teams.

Helaas begonnen wij met een achterstand aan de wedstrijd door het nieuws dat ons bereikte dat onze speler Finn de Regt gisterenavond een ernstig brommerongeluk heeft gehad waarbij hij een behoorlijke bovenbeen breuk heeft opgelopen. Hij heeft de avond in het ziekenhuis door moeten brengen en zou deze ochtend worden geopereerd. Dit ongeluk is voor Finn zelf het grootste verlies want juist nu het team in de Divisie mag gaan spelen zal hij de komende maanden vanaf de zijlijn zijn team moeten aanmoedigen.

Om 11.00 begonnen onder het eerder genoemde zonnetje de 22 spelers aan een lekkere oefenpot. Vooraf hadden de trainers duidelijk gemaakt dat je in deze wedstrijd sneller moet handelen en doen wat we de afgelopen week ook hadden laten zien in de wedstrijd en trainingen; geconcentreerd en als team voor elkaar willen werken. Onze jongens in het geheel blauwe uit-tenu begonnen iets afwachtend aan de wedstrijd en keken hoe HVV hoge druk zette bij FC Zoetermeer. Na 8 minuten resulteerde dit in een prima onderschepping voor HVV die de 1-0 betekende. Normaal zijn wij het team die over het algemeen snel de eerste goal maken nu keken we tegen een achterstand aan.

Nadat iedereen weer bijgekomen was van deze snelle achterstand kregen wij door het goed doorzetten van onze aanvalslinie een penalty mee die goed werd benut, 1-1. De teams kwamen meer en meer in evenwicht maar dat betekende niet dat het makkelijker werd voor onze jongens en bij een snelle aanval van HVV werd 2-1 gescoord. Dat het op en neer ging konden alle aanwezige toeschouwers wel zien en bij een handige beweging van onze middenvelder in het strafschopgebied kregen we terecht de 2e strafschop die ook weer goed werd genomen en voor de 2e keer de gelijkmaker betekende.

Na 25 minuten kwamen de eerste wissels in het veld met een aangepaste opdracht welke al na 5 minuten een knappe goal opleverde en met een ruststand 2-3 konden de jongens even bijkomen van deze heerlijke 1ste helft. De 2e helft begon met enkele tactische aanpassingen en wissels. De opdracht werd goed uitgevoerd en waar HVV in de eerste helft hoog druk zette op FC Zoetermeer was dit net andersom in de 2helft. Het duurde ook niet lang voordat er weer een goal gemaakt werd; 2-4. Het veranderen van spelsysteem door HVV had geen invloed op onze jongens die het spel goed zagen en zich moeiteloos konden handhaven op het veld tegen deze zeer goede tegenstander.

Na 80 minuten was de wedstrijd ten einde en konden we een mooie winst bijschrijven op onze lijst van wedstrijden. De 2winst van de dag was wel de mooiste, aan het eind van de wedstrijd kregen we goed nieuws uit het ziekenhuis waar Finn succesvol was geopereerd en na ruim 3 uur was er een metalen pin van heup tot knie in zijn bovenbeen gezet. Als team en staf wensen wij Finn en familie veel sterkte met het herstel van deze breuk.