2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 12 maart 2022.

Vandaag de start van een nieuw hoofdstuk in het succesboek van onze 2005 groep. De eerste wedstrijd in de Divisie tegen HBS welke afgelopen najaar net de promotie hadden gemist naar de 6e divisie. Dat het sneller zou gaan hadden de trainers vooraf aangegeven, zeker met de oefenwedstrijd die wij hadden gespeeld in december tegen deze tegenstander.

Een gezonde wedstrijdspanning heerste er binnen de selectie deze week, zeker nu FC Zoetermeer JO17-1 door velen wordt gevolgd na de succesvolle promotie naar de Divisie Poule. Om 13.15 uur floot scheidsrechter De Jong voor aanvang van deze eerste Divisie wedstrijd. HBS zette direct druk en het was even zoeken voor FC Zoetermeer. Het spel ging snel op en neer.

HBS was de betere in het spel maar FC Zoetermeer kreeg echt wel kansen. Waar de trainers vooraf hadden gezegd dat je op dit niveau sneller moet handelen en zodra de kans zich voordoet effectief moet omgaan met de doelkansen, waren we niet gelukkig de eerste helft.  Na 20 minuten kwam HBS op 0-1 middels een hoge bal welke niet goed werd ingeschat door onze keeper. Nog geen 20 minuten verder was de 0-3 een feit met weer 2 doelpunten waar FC Zoetermeer niet scherp was. Dat wij de mogelijkheden onbenut lieten in de eerste helft was een voorbode voor wat er in de 2e helft zou volgen.

In de rust veranderden we de tactiek en met een wissel probeerden we HBS onder druk te zetten. Binnen 3 minuten een mooie kans middels een vrije schop die via de lat voor de voeten van een FC Zoetermeer aanvaller belande maar deze kon de bal niet over de lijn krijgen. Niet veel later kon HBS de
0-4 maken. Dat FC Zoetermeer de 2e helft vol op de aanval speelde resulteerde in behoorlijk wat kansen. De ere-treffer kon niet veel langer uitblijven en via een mooie combinatie viel deze met nog 20 minuten te spelen. Dat we kansen kregen was de verdienste van ons team hetgeen HBS begon te frustreren, maar wat we ook probeerden, de bal wilde er niet in, zelfs een strafschop niet.

De eindstand 1-4 is het resultaat van een lesje effectiviteit. Benutten wij wel de kansen die we er normaal inschieten dan was het resultaat heel anders geweest. Maar dat is voetbal.

Leermoment in de Divisie: maak de kansen af die je krijgt, want zoveel als we in de Hoofdklasse kregen, krijgen we er niet.
Volgende week gaan we naar Wateringen en spelen we om 10.15 uur tegen VELO die vandaag met 2-0 verloor van Verburch.