WATERINGEN
tel. 0174-292779

Wateringen
19 maart 2022

Op een voor de 17-1 jongens wel heel vroeg tijdstip was het verzamelen om 09.15 uur in Wateringen bij VELO. Eén van de vele Westlandse verenigingen die er zijn. VELO, gedegradeerd uit de 6e Divisie, was op papier een geduchte tegenstander. In het verleden wel eerder gespeeld tegen deze leeftijdsgeneratie en de trainers hadden de wedstrijd goed voorbereid. VELO is een team dat het niet moet hebben van voetballende combinaties maar veel op kracht en lange ballen vooruit.

Met de wedstrijd tegen HBS vorige week nog in het achterhoofd hielden de trainers het kort bij de bespreking. Vorige week goed gevoetbald, geen kansen benut en verloren maar wel goed gespeeld voor een groot gedeelte van de wedstrijd. Met dit in het achterhoofd kregen we nu een tegenstander die het moest hebben van lange ballen en fysiek. Onze kans lag op het snel combineren en via de vleugels het doel van VELO zoeken.

Nadat alle passen gecontroleerd te hebben floot scheidsrechter De Vegt onder een heerlijk zonnetje voor de start van de wedstrijd. Het was afwachten op de eerste kansen maar voetbaltechnisch was het niet het niveau wat we gewend zijn van onze jongens. We gingnen te veel mee in het kick en rush spelletje van VELO waardoor we niet in ons spel kwamen. Door een penalty weg te geven kwamen de gastheren op de 1-0. Gelukkig was het slechts 5 minuten later alweer gelijk. Een afstandsschot van FC Zoetermeer belande op de lat en in de rebound kon onze spits de gelijkmaker maken.

In de rust werd er een kleine wijziging doorgevoerd en in de eerste minuten zagen we weer het 17-1 spel. Hoog tempo druk zetten en het de tegenstander moeilijk maken. De kansen kwamen maar zoals zo vaak, ze moeten wel aan de goede kant van de paal geschoten worden. Door een onoplettendheid achterin kon VELO de 2-1 maken en niet veel  later de 3-1. Het voetbal was totaal weg bij ons en dat is jammer want dit team kan geweldig voetballen maar te veel jongens gaven niet thuis vandaag.

Op de 3-1 uitslag valt niets af te dingen, niet door een geweldig VELO, maar gewoon van ons zelf verloren. Komende week staat de focus op de volgende ploeg uit het Westland; Den Hoorn. Vandaag zien we als een offday en kijken we vanaf nu weer naar volgende week zaterdag, startend op maandag 20.00 uur.