2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 24 mei 2022

De wedstrijd van gisterenavond was omgeven van spanning maar helaas zonder goed voetbal. Heel veel supporters stonden langs de lijn, zowel van Verburch als van FC Zoetermeer, want beide teams  hadden iets te winnen.  Verburch moest winnen om aanspraak te maken op de titel en FC Zoetermeer had genoeg aan een gelijkspel om zeker te zijn van Divisievoetbal volgend seizoen.

Onder een strak zonnetje begon de wedstrijd precies om 20.15 uur. In de voorbespreking werd de wedstrijd van eerder deze competitie tegen Verburch nog aangehaald;  Verburch stopte veel energie in die wedstrijd en wij gingen daarin mee maar voerden het niet op de juiste wijze uit en een comfortabele voorsprong van 2-0 werd daardoor uithanden gegeven met een 2-2 als eindresultaat. Soms moet je ook temporiseren door het wedstrijdritme van je tegenstander eruit te halen. Maar ook werd de hele goede eerste helft van afgelopen zaterdag besproken en met die informatie zou het een mooie wedstrijd moeten worden.

Verburch begon met hoog druk zetten, precies wat wij hadden verwacht en voetballend moesten we de oplossingen zoeken.  Ja, FC Zoetermeer probeerde te voetballen maar helaas was het heel slordig waardoor zelfs passes over 10 meter niet eens aankwamen en dan wordt het heel moeilijk. Het begrip temporiseren kreeg in de eerste helft op deze wijze wel een heel aparte dimensie want we waren een schim van de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Na de pauze die inging met de zogenaamde brilstand, 0-0,  werden de mannen nogmaals opgepept om voor al die mensen -maar vooral voor zichzelf- de laatste minuten als kampioensteam 017-1 goed af te sluiten.  De wedstrijd was nog geen 2 minuten hervat of Verburch kwam op voorsprong door geklungel in ons 5-metergebied tijdens een corner.  Dat onze jongens ervoor gingen in restant van de wedstrijd was wel duidelijk. Ook met 10 man gaven wij meer energie maar het afronden bleek deze 2e seizoenshelft wel een zorgenkindje en dat was tijdens deze wedstrijd niet anders. Waar wij in de eerste helft van deze competitie kampioen werden met een doelsaldo van +54 na 11 wedstrijden stonden we nu op een doelsaldo van 0. De beide keepers hielden overigens deze avond met goede reddingen de spanning in de wedstrijd die qua voetbal niet goed was.  Men zegt vaak dat finales niet de beste wedstrijden zijn, en dat klopt, maar voor inzet en strijd kregen de mannen wel de handen op elkaar.

We staan nu 3 punten voor op Den Hoorn met een doelsaldo van +8.  Den Hoorn moet aanstaande zaterdag tegen HBS die bij winst kampioen kan worden. Wij zien Den Hoorn niet met 8 doelpunten verschil winnen van de kampioenskandidaat met zoveel doelpunten, dus kunnen wij onder enig voorbehoud concluderen dat wij Divisievoetbal hebben veilig gesteld, maar het is voetbal en daar gebeuren wel meer vreemde dingen.

Vooralsnog was dit het laatste officiële wedstrijdverslag van een mooi seizoen met ups en downs met vaak schitterend voetbal. Na afloop werd in de kleedkamer afscheid genomen van Dillan en Arvind, want die zullen volgend seizoen stoppen met voetballen.