2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 17 september 2022

Sportpark FC Zoetermeer Solutions was vandaag net geen openlucht zwembad. Wat een regen was er de afgelopen 24 uur gevallen en het bleef maar regenen! Af en toe een kleine pauze maar als het regende kwam het ook met bakken uit de hemel. Voor het team van Dylan van Wageningen geen probleem. De wedstrijd op veld 1 gaat altijd door en beter een kletsnat kunstgrasveld dan een super warm veld.

De wedstrijd begon onder een zonnetje maar op het moment dat scheidsrechter Lachman floot voor de start van de wedstrijd was dat ook het sein dat de regen weer met bakken uit de hemel mocht vallen. Het leek alsof HBS beter met de omstandigheden om kon gaan in het begin van de wedstrijd want na 9 minuten konden de gasten uit het Haagse Crayenhout de 0-1 maken uit een dood spelmoment waar FC Zoetermeer niet stond op te letten.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er iets meer evenwicht in de wedstrijd, maar zoals voorspeld is HBS gewoon een goede voetballende ploeg. De zon kwam af en toe door de wolken heen net als het spel van FC Zoetermeer dat beter werd en zelfs tot veel kansen leidde en het overwicht van de wedstrijd had. Veel 1 op 1 kansen maar FC Zoetermeer wilde zichzelf niet belonen. Daar waar de kleedkamers met een 0-1 ruststand werden opgezocht had het makkelijk 4-1 moeten staan.

De 2e helft begon hetzelfde zoals de eerste was geeindigd, met voetbal op de helft van HBS. Dat de goal voor FC Zoetermeer zou vallen was duidelijk, de vraag was alleen wanneer. Toch was het opassen voor de counter van HBS. Na eindelijk 50 minuten voetballen maakte FC Zoetermeer de verdiende gelijkmaker, 1-1. FC Zoetermeer gaf veel energie aan de wedstrijd met hoog druk zetten en de strijd om iedere bal te willen winnen en dat kost kracht en daardoor kwam HBS weer iets beter in de wedstrijd. De trainingen staan vaak in het teken van hoog tempo en strakke trap-pass-oefeningen, afgewisseld met duurloop en dat maakt dat de JO18-1 jongens moeten beschikken over een zogename 2e adem.

In de 70ste minuut kwam FC Zoetermeer op de verdiende voorsprong. Met nog 20 minuten te spelen moest HBS risico gaan nemen om nog een resultaat te halen en dan komen er natuurlijk kansen voor FC Zoetermeer. Niet veel later werd er door een mooie onderschepping van onze rechtsback, gevolgd door een snelle voortzetting, de 3-1 gemaakt. In de 85ste minuut werd er middels een vrije trap de 4-1 gescoord wat tevens de einduitslag is.

Een knappe overwinning voor het team. Zeker met het getoonde spel en resultaat doet de groep van Dylan van Wageningen gewoon mee voor het kampioenschap.