2554BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3235178

Den Haag, 8 oktober 2022.

Vorige week konden de trouwe volgers van onze JO18-1 lezen dat het niet echt best was tegen ’s-Gravenzande. Na een goede trainingsweek en tactisch overleg zouden de jongens van Hoofdtrainer Dylan van Wageningen vandaag, op een voor deze jongens laat tijdstip van 15.00 uur, moeten laten zien dat het een incident was. Tegenstander was Die Haghe, een echt Haagshe club die volgend jaar zijn 100-jarig bestaan mag vieren.

Op Sportpark Ockenburgh was het op een matig kunstgrasveld FC Zoetermeer die vanaf het begin direct liet zien wie de voetballende ploeg was. Die Haghe speelde heel doorzichtig en zoals jullie inmiddels wel zullen weten; de technische staf van de JO18 laat niets aan het toeval over als het gaat om tegenstanders die ze nog niet kennen. Na een wedstrijd bezocht te hebben van twee tegenstanders waar we nog niet eerder tegen gespeeld hebben, waaronder Die Haghe, was het rapport duidelijk.

Dat wat we te horen hadden gekregen werd ook gehanteerd. Een paar snelle buitenspelers die op doorkoppen van de lange bal door de spits voor het gevaar moesten zorgen. Dit was het spelbeeld wat Die Haghe de hele wedstrijd hanteerde. FC Zoetermeer daarentegen vanuit achteren opbouwen en via de vrije man op het middenveld onze aanvallers zoeken. Toch was het in de 22ste minuut dat we even niet aan het opletten waren en de 1-0 door een counter was een feit. De jonge scheidsrechter van dienst, Dhr. Vermeulen, floot goed. Eindelijk een scheidsrechter die wel floot waar andere scheidsrechters het vaak wegwuifde, dit tot grote ergernis van Die Haghe.

De rust werd bereikt met een 1-0 achterstand en de trainers maakten met een tactische wissel het team weer gereed voor de 2e helft. Met nog geen 2 minuten gespeeld stond het alweer 1-1 en niet meer dan terecht. Het voetbal werd nog beter in de 2e helft en daar waar het gezeur vanuit Die Haghe richting de scheidsrechter steeds heftiger werd kreeg FC Zoetermeer in de 67ste minuut een strafschop die goed werd ingeschoten en de voorsprong was verdiend.

Die Haghe haalde zichzelf continue uit de wedstrijd door alles wat de scheidsrechter deed te betwijfelen. Aan de uitgedeelde kopstoot door de aanvoerder van Die Haghe was geen twijfel: direct rood. En dat opgeteld bij de 3 eerdere gele kaarten was voor veel spelers en de staf van Die Haghe de zogenaamde rode lap gezwaaid. In het tumult volgde nog 2 rode kaarten voor Die Haghe. De trainer van Die Haghe melde de scheidsrechter dat ze gingen stoppen waarna de scheidsrechter de wedstrijd staakte. Een beschamende vertoning van Die Haghe, iets wat we in al die jaren nog niet eerder hebben meegemaakt.

Groot compliment voor de spelers van FC Zoetermeer die zich niet hebben verlaagd tot het niveau van deze tegenstander. De wedstrijd is dus gestaakt met nog 15 minuten te spelen bij een 1-2 voorsprong voor FC Zoetermeer.
De KNVB zal beslissen wat het gevolg zal zijn; uitspelen van de wedstrijd met 9 spelers en geen trainer voor Die Haghe of de 1-2 wordt erkend als eindstand.

Volgende week weer een vroege thuiswedstrijd voor FC Zoetermeer, om 10.15 uur zal Verburch onze tegenstander zijn.