2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 22 november 2022

Vanavond stond de inhaalwedstrijd van afgelopen zaterdag op het programma op een koud Sportpark FC Zoetermeer Solutions. De JO18-1 heeft een druk programma en doordeweekse wedstrijden passen eigenlijk niet in het schema van Hoofdtrainer Dylan van Wageningen die als geen ander weet waar je rust moet pakken en scherp moet trainen voor de eerstvolgende wedstrijd. Vandaag was het de zoveelste finale voor zijn groep spelers.

De 10e wedstrijd van dit seizoen werd gespeeld tegen Die Hage, dit was de retrurnwedstrijd van de gestaakte wedstrijd eerder dit seizoen in Den Haag waarbij de scheidsrechter de wedstrijd staakte bij een 1-2 voorsprong voor FC Zoetermeer. Vanavond was het gewoon weer 0-0 en beide teams gingen voor de overwinning.

FC Zoetermeer was vanaf de start de betere ploeg en was het team met het meeste balbezit. Hier en daar een counter was het enige wat Die Hage tegen de overmacht van FC Zoetermeer kon laten zien. Echte uitgespeelde kansen kregen de toeschouwers niet te zien van beide teams. Naarmate de eerste helft vorderde zagen we een sterker wordend FC Zoetermeer dat veelvuldig in de 16-meter kwam van de tegenstander.

In slechts 5 minuten was de zogenaamde brilstand van het scorebord en was deze veranderd in 3-0, allemaal uitstekende en mooie doelpunten. Dit was tevens de ruststand en de thee zou Die Hage weer wat moed moeten geven om er toch nog een wedstrijd van te maken. Helaas viel die hoop al na 3 minuten in de 2e helft in duigen toen FC Zoetermeer zijn 4e doelpunt liet aantekenen. Met nog 2 extra doelpunten in het vervolg van deze wedstrijd stond na 90 minuten de eindstand van 6-0 op het scorebord. Een mooie zakelijke overwining en een mooie opsteker naar de topper van a.s zaterdag.

Dan wordt de wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van deze Divisiepoule gespeeld om 13.00 uur op het sportcomplex van HBS, Crayenhout.