2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Den Haag, 26 november 2022

De 2e wedstrijd deze week voor de JO18-1 spelers richting de promotie naar een divisie hoger. Alles in eigen hand met het moeilijkste programma van de top 3 nog te spelen en te beginnen vandaag op het Sportpark Crayenhout in Den Haag tegen HBS. De gastheren moeten winnen om nog in de race te blijven, FC Zoetermeer kan zich een gelijkspel veroorloven.

De wedstrijd had een uitslag waar de trainers en staf van beide teams na 100 minuten wedstrijd wel tevreden mee konden zijn; een 2-2 gelijkspel. Natuurlijk wilden beiden winnen, maar er was tevredenheid na het zien van de wedstrijd en wat er allemaal gebeurde tijdens die wedstrijd. Het spel was fair en niet gemeen, en dat is wat beide teams nastreven. Op een enkel incident na en het uit de wedstrijd schoppen van onze linker spits, was de hoofdrolspeler van deze wedstrijd onbetwist de scheidsrechter.

We weten dat als je slecht speelt of een keer voor je gevoel tegen de verhouding in verliest, je vaak niet de eerste oorzaak bij jezelf zoekt maar snel de scheidsrechter de schuld wilt geven. Vandaag speelden we niet onze beste eerste helft, dat is waar, we werden verrast door een goed HBS dat zijn organisatie zeer goed voor elkaar had met een spelersgroep die er voor wilde gaan. Precies wat onze jongens ook te horen hadden gekregen. Spelplezier, kwaliteit en strijd waren de uitgangspunten. HBS was feller en FC Zoetermeer was zoekende. Na 17 miniuten was het de thuisploeg die de 1-0 maakte en eerlijk gezegd was dat verdiend. De 1-1 viel in de 35ste minuut en was tevens de ruststand. Na oppeppende woorden kwam onze spelersgroep goed uit de rust en de 1-2 kon al na 10 minuten worden bijgeschreven. De einduitslag hebben we al vermeld. Door een discutabele penalty in de 60ste minuut werd de gelijkmaker gescoord.

Na wederom veel te lang laten doorspelen konden de beide teams na het laatste fluitsignaal de punten delen en hadden daar vrede mee.

FC Zoetermeer en HBS stelden wel vraagtekens bij hoe de KNVB deze scheidsrechter zo’n belangrijke wedstrijd heeft kunnen toewijzen. Deze man, goedbedoeld of niet, kan niet dit niveau wedstrijden fluiten. Het is een schande voor het scheidsrechterscorps van de KNVB. Dit begon al door niet de spelerspassen te controleren en zich niet voor te stellen aan trainers en spelers. Alle zaken die zich tijdens de wedstrijd voordeden laten we voor wat het is, diegene die erbij waren weten wat er bedoeld wordt.
FC Zoetermeer 018 is blij met aangewezen KNVB scheidsrechters maar als deze man op het formulier staat zullen wij uit bescherming van onze eigen spelers en staf niet aanvangen aan een toekomstige wedstrijd.

Het gelijkspel van vandaag betekent door de uitslag van Gr. WII VAC – Spartaan’20  2-1 dat de wedstrijd op 10 december uit in Rotterdam om 15.45 uur wel eens de finale van deze poule zou kunnen betekenen. Momenteel staan Spartaan’20 en HBS met allebei 26 punten uit 12 gespeelde wedstrijden op plek 1 en 2 en FC Zoetermeer 25 punten uit 11 gespeelde wedstrijden op plek 3.
Eerst a.s zaterdag thuis spelen tegen het Wassenaarse Gr. WII VAC, deze wedstrijd zal aanvangen om 10.15 uur.