2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 22 april 2023

Het affice van vandaag was er één om in te lijsten; de 018-1 kon kampioen worden, de 023-1 moest winnen om het kampioenschap in eigen hand te houden en Zaterdag 1 moest winnen om kans te behouden op de nacompetitie. Vanaf 10.15 uur tot 17.00 kon de voetballiefhebber genieten van deze 3 mooie wedstrijden die na elkaar gespeeld werden op de het hoofdveld van Sportpark FC Zoetermeer Solutions.

O18-1 Divisie
Tegenstander ’s-Gravenzande liet zien dat zij samen met FC Zoetermeer de beide nrs 1 en 2 van deze competitie zijn. Met hoog tempo volgden de aanvallen aan beide kanten elkaar op. Het was FC Zoetermeer die op voorsprong kwam door een klutsbal van een verdediger van ’s-Gravenzande, na een voorzet vanaf links, die de bal achter zijn eigen doelman zag verdwijnen.
Dat het spannend was zagen de vele toeschouwers en er kon al snel weer gejuicht worden na een precisie-aanval van rechts naar links werd de 2-0 op knappe wijze afgerond. De eerste helft was bijna gespeeld maar FC Zoetermeer kon net voor het fluitsignaal nog de 3-0 maken, een ongekende tussenstand die beide teams niet verwacht hadden.
Na de rust zagen we een sterk ’s-Gravenzande uit de kleedkamer komen die nog sterker werden nadat de gasten uit het Westland op zeer fraaie wijze de 3-1 maakte.  Maar FC Zoetermeer is volwassen gaan spelen in de loop van dit seizoen waarbij je soms ook slim moet zijn om een wedstrijd over de streep te trekken en dat hebben de jongens deze ochtend gedaan. Einduitslag 3-1 en kampioen met als prijs promotie naar de 5e divisie, een hele knappe prestatie gezien de vele blessures dit seizoen die dit team heeft moeten ondervinden.

023-1 Divisie
Binnen de 023 is het razend spannend. De top 4 maakt allemaal kans om kampioen te worden met nog 3 wedstrijden te gaan. De druk lag na afgelopen weekend bij het team van trainer Ferdy Macnack omdat zij bovenaan staan in de 4e divisie.  Doel is simpel; 3 wedstrijden winnen en 023-1 speelt volgend seizoen in de 3e divisie.

Na de kampioenswedstrijd van de O18-1 was het de beurt aan de 023-1, tegenstander Nootdorp. Het team met slechts 11 spelers heeft ook te maken met blessures. De bank werd aangevuld met 4 kampioenen uit de 018-1 en een 023-2 speler. De focus was er en de wil ook maar het was toch Nootdorp dat snel op voorsprong kwam, 0-1. Kansen waren er zeker maar zoals ene nr. 14 ooit zei: “ je moet er wel één meer scoren dan je tegenstander om te winnen”. De pech werd nog groter toen een verdediger met een blessure moest uitvallen, de 023-2 speler viel goed in.

De 023-1 werd sterker en al snel kon de gelijkmaker gemaakt worden en niet veel later de 2-1. De wedstrijd ging op en neer  en leek bij de 3-1 gespeeld te zijn maar Nootdorp bleef aanhaken. Dat het uiteindelijk 5-3 is geworden is een hele mooie overwinning en door de uitslagen op de overige velden staat FC Zoetermeer nu 3 punten los op de nr. 2 stadsgenoot DSO. Doelstelling blijft onveranderd, gewoon alles winnen en de O23 is ook kampioen.  Eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Oliveo op 13 mei om 12.30 uur.

Zaterdag 1
De 3e wedstrijd van Super Saturday was tussen Zaterdag 1 en Ommoord 1 uit Rotterdam, waarbij we in de uitwedstrijd in de laatste minuten de winst uit handen hebben gegeven. Zaterdag 1 doet volop mee in de strijd om nacompetitie en heeft ook zelf alles in eigen hand dus moest er gewonnen worden.

De mannen van trainer Leroy Vaes waren gewaarschuwd voor deze tegenstander en er moest gewonnen worden om het seizoen te verlengen met deelname aan de nacomeptitie. De wedstrijd begon net als de voorgaande met een hoog tempo waarbij de gevaarlijke Djamil el Messaoudi op fraaie wijze zijn solo afronde met een mooi klassiek stiftje, 1-0.  Ommoord wilde wel maar was gewoon niet in staat om het FC Zoetermeer heel moeilijk te maken, maar zoals eerder gemeld in de laatste minuten gaven we het ook weg in Rotterdam. Het was Mathijs Kox die voor de rust de 2-0 kon maken en daar ga je lekker de kleedkamer mee in.

Na enkele wissels in de 2e helft was het voor het team een kwestie van vasthouden. Toch werden de laatste 8 minuten nog spannend door de aansluitingstreffer die Ommoord kon maken. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en had FC Zoetermeer Zaterdag 1 gedaan wat het moest doen. Eén van de concurrenten in de slag om nacompetitie liet punten liggen dus extra goede zaken gedaan vandaag. Deze week is het weer focus op de competitie voor Zaterdag 1 want om 14.30 uur a.s zaterdag gaat het team naar KSD Marine in de strijd voor na competitie

Het was voor FC Zoeterneer echt letterlijk en figuurlijk een Super Saturday met 3 gewonnen wedstrijden en een kampioenschap. De clubavond die volgde op deze wedstrijden was super gezellig en duurde tot in de late uurtjes...