ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 15 oktober 2022.

Vorige week zagen we dat de mannen van Leroy Vaes onnodig punten lieten liggen in Rotterdam waar een teleurstellend resultaat werd gehaald tegen NOC Kralingen. Vandaag zou de goede start van dit seizoen een vervolg moeten krijgen tegen Haagse Hout.

Minder druk dan normaal was het op het sportpark FC Zoetermeer Solutions doordat er veel teams niet hoefde te spelen maar dat maakte de spanning niet minder voor FC Zoetermeer 1. Met een lekker zonnetje dat doorbrak op de velden kon de wedstrijd gestart worden om 15.00 uur. De wedstrijd  begon in redelijk tempo maar wel slordig in de eindpass. Toch wat spanning bij de mannen in het geel blauw. Gelukkig kon die spanning binnen 10 minuten afgeschud worden doordat Dennis Wareman de 1-0 kon aantekenen. Helaas bleef er toch wat spanning en onnauwkeurigheid in het spel van FC Zoetermeer en door een verkeerde terugspeelbal kon Haagse Hout al vrij snel de 1-1 maken.

Het team uit Den Haag deed veel energie in de wedstrijd leggen waar FC Zoetermeer er meer moeite mee had dan ze van te voren gedacht hadden. FC Zoetermeer kreeg een penalty toegewezen. Roald Houterman ging achter de bal staan en bleef uiterst kalm en stuurde de keeper naar de verkeerde hoek en de 2-1 was een feit. Niet veel later stond aanvoerder Roald Houterman op de juiste plaats om de 3-1 te maken.

Beide teams zochten na 45 minuten de kleedkamers op en kregen van de coaches de laatste aanwijzingen om de voorsprong te verdedigen of om terug te komen in de wedstrijd. Toen het fluitsignaal klonk was het een vervolg van wat we hadden gezien in de eerste helft. Teveel onnauwkeurigheden maakte het spel niet beter maar gelukkig deed Haagse Hout het ook niet veel beter. Na 90 minuten en geen doelpunten in de 2e helft floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en de 3 punten blijven in Zoetermeeer.

Na deze overwinning en het verlies van IJVV de Zwervers staat FC Zoetermeer samen met GR. WII VAC met 10 punten bovenaan in de 4e klasse. Volgende week geen competitiewedstrijd maar staat de bekerwedstrijd op het programma tegen 1e klasser Valken ’68, de wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark FC Zoetermeer Solutions en start om 15.00 uur.

Kijk hier voor sfeerbeelden van de wedstrijd.