2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer4 maart 2023

In een periode waar door vakanties het competitieschema enigszins is aangepast bij veel verenigingen was het ook rustig op het FC Zoetermeer Solutions Sportpark. Om 15.00 uur stond wel de wedstrijd van Zaterdag 1 op het programma tegen laagvlieger NOC Kralingen, een tegenstander die het moet hebben van strijd en waar FC Zoetermeer de laatste drie edities niet van wist te winnen.

De wedstrijd begon met de aftrap van Pupil van de Week Mason Tesselaar uit de JO10-2 die als eerste het net wist te vinden van NOC Kralingen. Helaas voor FC Zoetermeer telde de scheidsrechter deze niet mee en kon Mason daarna plaats nemen op de bank tussen de reserve spelers van FC Zoetermeer. Na de officiële aftrap zagen we een druk jagend NOC Kralingen waar FC Zoetermeer zich iedere keer redelijk tot goed onder uit wist te spelen. Toch was het een counter van NOC Kralingen, waar nog voor gewaarschuwd was, die in de 35e minuut de 0-1 op het scorebord liet verschijnen. FC Zoetermeer, de betere ploeg, toch op achterstand. Wat is het toch tegen deze tegenstander?

In de rust kregen de mannen van Leroy Vaes de nodige tips om tegen deze lastige tegenstander, die veel vervelende spelonderbrekingen tot gevolg had, het voetballend op te lossen.  Nog geen 10 minuten in de 2e helft was het Djamil El Messaoudi die met een mooie hoge bal over de verdediging heen de bal neer kon leggen en na de stuit kopte aanvoerder Roald Houterman de bal in één keer over de uitkomende keeper van NOC Kralingen.  Een verdiende 1-1 maar FC Zoetermeer wilde gewoon de 3 punten in eigen huis houden. Niet veel later was het weer Djamil El Messaoudi die vanaf het middenveld een mooie aanval opzette en vrij kwam in de 16 meter en met een ouderwets puntertje de verre hoek wist te vinden, 2-1. Helaas voor FC Zoetermeer moest keeper Quincy van Straaten het veld verlaten na ruim 25 minuten door een blessure die hij eerder in een duel had opgelopen.  JO18-1 keeper Jorik Timmer verving hem voor de rest van de wedstrijd en was hiermee de 2e jeugdspeler vandaag in het team want ook JO18-1 rechtsback Daan van Wageningen begon in de basis van deze wedstrijd, die hij keurig helemaal uitspeelde.

Vijf minuten voor tijd werd Akash Singh nog in het veld gebracht voor Jonas van den Hemel. Het was deze Akash die in de blessuretijd de 3-1 kon intikken door goed doorgaan van Jessy Vermeer die op knappe wijze zich aan de zijlijn van twee verdedigers ontdeed en de bal op maat voor kon geven.

Eindelijk konden de mannen van Zaterdag 1 de 3 punten noteren tegen NOC Kralingen. Volgende week zaterdag 11 maart staat de returnwedstrijd tegen Haagse Hout, die ook thuis met 3-1 was gewonnen, op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Vlamenburg om 15.00 uur in Den Haag.