2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 1 april 2023

Vandaag stond op het sportpark FC Zoetermeer Solutions de wedstrijd tegen Moerkapelle op het programma. FC Zoetermeer, al 5 wedstrijden op rij geen puntenverlies, staat op een 4e plek en Moerkapelle op plek 10. FC Zoetermeer speelt voor nacompetitie en Moerkapelle voor behoud van deelname in de 4e klasse volgend seizoen. Al met al een niet te onderschatten tegenstander voor de mannen van trainer Leroy Vaes.

De wedstrijd begon onder leiding van scheidsrechter Opdam met de aftrap van Pupil van de week Roy van der Velden. Een wedstrijd die FC Zoetermeer moest winnen om het doel -deelname aan nacompetitie- te behouden. Het begin was een kopie van de wedstrijd van vorige week tegen RVC Celeritas waarbij het veldspel en overwicht duidelijk voor de FC Zoetermeerders was. Al snel was duidelijk hoe gretig FC Zoetermeer was en het was Emre Terlemis die zich knap vrij speelde in de rechterkant van het strafschopgebied en diagonaal hard de linkerhoek van het doel zocht en trefzeker het net deed bollen; 1-0.

De druk werd er niet minder op en na een mooie actie van Jessy Vermeer kon deze de vrije Jonas van den Hemel aanspelen die netjes afronde en daarmee al binnnen 20 minuten de 2-0 maakte. Dat het een doelpunten rijke wedstrijd zou worden bleek wel aan de aanval op aanval die FC Zoetermeer keer op keer liet zien, daar waar Moerkapelle af en toe met een lange bal wat rust voor zichzelf kon creëren. Toch werd het spel wat onzuiverder aan Zoetermeerse kant omdat de 3-0 uitbleef en dan treedt de oeroude voetbalwet in werking; vergeet jij te scoren dan doet je tegenstander het wel. En dat klopte. Na een zeldzame goed uitgespeelde aanval kon Moerkapelle na een schot op goal de weggestompte bal makkelijk intikken en zo werd enigszins tegen de wedstrijd verhouding in de rust bereikt met een 2-1 tussenstand.

In de rust wisselde FC Zoetereer Dennis Wareman wegens een blessure. Voor hem kwam Akash Singh in het veld waardoor Jessy Vermeer naar het middenveld ging. Het veldoverwicht werd wel minder maar voetballend kon Moerkapelle niet aan FC Zoetermeer tippen. Maar ook Zoetermeer kon de eigen kwaliteit niet omzetten in doelpunten zodat het lang spannend bleef. Trainer Leroy Vaes bracht nog de 018 spelers Daan van Wageningen en Ted Lieffering in het veld. Na eerder 2 overtredingen in het strafschopgebied op de gevaarlijke Djamil El Messaoudi die scheidsrechter Opdam te makkelijk wegwuifde was het Ted Lieffering met een op maat gegeven bal op El Messaoudi die wederom in het strafschopgebied ten val kwam waarop de scheidsrechter nu wel de bal op 11 meter legde. Helaas was deze strafschop ook niet het slot op de deur want de keeper wist de inzet van Roald Houterman te keren.

De laatste minuten werden plichtmatig uitgespeeld net zoals we deze winst mogen noemen.  Komend weekend is er een inhaalprogramma en zijn de mannen vrij. Zaterdag 15 april is koploper Graaf W II VAC  de tegenstander om 14.30 uur in Wassenaar.