Knap gelijkspel tegen 3e divisie JO19-1 team.

2211AV
NOORDWIJKERHOUT
tel. 0252-373533

Noordwijkerhout, 27 augustus 2022.

Vorige week speelden we een oefenwedstrijd tegen FC Skillz 5e divisie welke met een knap gelijkspel werd afgesloten. Deze week was echt iedereen terug van vakantie en de gehele groep kon flink aan de bak want de Performance trainer van Sparta kwam langs om te bekijken hoe fit deze groep daadwerkelijk is en of ze een 3e divisie 19-1 team aan zouden kunnen. Dat ze flink onderhanden werden genomen was voorspeld en het eindresultaat was positief, dus de trainer wilde wel de uitdaging aangaan met een JO19-1 welke uitkomt in de 3e divisie.

Op een schitterend complex van VVSB konden we om 11.30 uur aanvangen met de wedstrijd. De Hoofdtrainer moest zelf voetballen dus had hij de wedtrijd goed voorbereid, opstelling en wisselmomenten doorgegeven aan zijn assistent die vandaag de jongens zou begeleiden tijdens deze wedstrijd. Vanaf het begin was het duidelijk zichtbaar dat VVSB ouder was en dat ze 3e divisie spelen maar dat duurde niet heel lang want FC Zoetermeer kan ook goed voetballen en paste zich snel aan het tempo aan.

Na 5 minuten kwam de JO18-1 op een 0-1 voorsprong door een goed ingeschoten vrije trap. Daarna volgden veel aanvallen over en weer waarbij de 1-1 kon vallen maar ook de 0-2. Toch duurde het tot de 42ste minuut voordat er weer een goal viel. VVSB kon uit een fout van FC Zoetermeer de gelijkmaker maken en nog geen minuut later zelfs de 2-1. Binnen 2 minuten van een voorsprong naar achterstand. Het fluitsignaal voor de rust viel op het juiste moment voor de JO18-1.

In de kleedkamer was er een bedrukte stemming, begrijpelijk want je geeft een wedstrijd zo uithanden binnen 2 minuten. De trainer gaf aan dat ze niet onder de indruk moesten zijn, VVSB JO19-1 zou onder de indruk moeten zijn van het team uit Zoetermeer. Kleine tactische aanwijzing werd doorgesproken omdat VVSB heel veel de lange bal hanteerde waar de JO18-1 in  eerste helft te veel door verrast werd.

De 2e helft was een mooi vervolg van de eerste waarbij er gestreden werd om elke meter niet gemeen, maar met strijd en soms met mooie aanvallen. In de 80ste minuut werd een mooie aanval op links mooi afgerond en de verdiende gelijkmaker was terecht. Er vielen geen doelpunten meer in de resterende minuten, het gelijkspel was er een waarbij iedereen tevreden kon zijn. De analyse van de wedstrijd is doorgegeven aan de Hoofdtrainer die deze week het team kan gaan voorbereiden op de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen komende zaterdag 3 september. Deze wedstrijd zal aanvangen tegen de Spartaan’20 om 10.15 uur in Zoetermeer.