2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Rotterdam/Zoetermeer, 19 oktober 2022.

Vorige week maandagavond stond het complete team klaar in Rotterdam om de uitgestelde wedstrijd te spelen tegen Rotterdam United. Na een 25 minuten warmlopen in Rotterdam op een half verlicht veld werd besloten om de wedstrijd niet te spelen. Nadat de jongens zich wederom aan het omkleden waren kwam het goede bericht "De veld verlichting doet het weer”. Inmiddels waren we de 30 minuten-grens al voorbij en onderling werd besloten om toch te gaan voetballen. Na weer de warming-up te hebben hervat klapte de verlichting er wederom uit. Hierop besloot de scheidsrechter dat het genoeg was en er niet gespeeld ging worden. Onderling is besloten dat deze wedstrijd voor de 3x dan maar in Zoetermeer gespeeld zou gaan worden.

Met een goed verlicht veld 1 kon de scheidrechter van dienst de heer Willems om even na 20.15 uur fluiten voor aanvang van de wedstrijd. Op het rustige sportpark FC Zoetermeer Solutions zagen we maar 1 ploeg die wilde voetballen en daar waar Rotterdam United hoopte op een counter speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de Rotterdammers.  Al snel viel de 0-1 voor FC Zoetermeer (we speelden inmmers op papier uit) waarna het een walk-over zou kunnen worden.  Onze 18-1 jongens verzuimde helaas het grote veldoverwicht om te zetten in ruime score.

In voetballand noemen we dit dat je je tegenstander in de wedstrijd houdt. ze blijven er in geloven. We moeten ook eerlijk zijn er had veel meer ingezeten als er wat slimmer gespeeld zou worden maar gelukkig viel net voor de rust de 0-2 op fraaie wijze. Na de thee werd het niet beter en kreeg Rotterdam United ondanks de 15 krampaanvallen van het team toch mogelijkheden en de eerste bal tussen de palen werd goed ingekopt, 1-2.  FC Zoetermeer had pech of was niet scherp genoeg want daar waar afgelopen zaterdag makkelijk werd gescoord had deze wedstrijd met heel veel doelpunten sneller beslist moeten worden. De wedstrijd werd uiteindelijk met een 1-2 overwinning afgefloten maar het spel is helaas erg wisselvallig van de JO18-1. Drie punten in deze zogenaamde lichtwedstrijd werden genoteerd.

Deze week heeft de JO18-1 geen wedstrijd. Maandagavond staat in Gouda om 20.00 uur de bekerwedstrijd tegen Jodan Boys op het programma.