3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4819848

Rotterdam, 10 december 2022

Net als bij de voorgaande wedstrijden is en bleef het ongekend spannend tot aan vandaag. Als FC Zoetermeer minimaal een gelijkspel zou halen dan waren ze kampioen en bij verlies zou onze tegenstander van vandaag kampioen zijn. Genoeg spanning dus om op een laat tijdstip 15.45 uur deze belangerijke pot in Rotterdam te spelen.

Deze week goed getraind en van enige onderschatting kon geen sprake zijn. FC Zoetermeer was uitvoerig bekeken door de Spartaan’20 bij de wedstrijd uit tegen HBS en ze hadden hun strijplan klaar. Trainer Dylan van Wageningen had de tactiek keurig doorgeven over hoe er gespeeld moest worden. Op een donker sportpark in Rotterdam Zuid liepen de jongens op speciale wijze het veld op voor een sportieve wedstrijd, dat hadden de trainers van de Spartaan’20 nog geroepen.

Na het fluitsignaal kon die opmerking de prullenbak in. Daar waar FC Zoetermeer voetballend mooie dingen liet zien was het kracht en fysieke inzet van de Rotterdammers waar wij de eerste 20 minuten behoorlijk last van hadden. Een miscommunicatie zorgde voor de 1-0. Daarna werd het voetbal beter van FC Zoetermeer en na het missen van enkele kleine kansen was het een schitterende aanval over rechts die net zo schitterernd werd afgerond als opgezet. De 1-1 was terecht en gelijk daarna kregen we zelfs de kans op 1-2 maar die ging net over.

De rust werd gebruikt om de enkels van enkele jongens te bekijken. Die waren namelijk het doel geweest van onze tegenstander. Maar ook was het zaak geloof te blijjven houden dat deze tegenstander voetballend te kloppen was. Na de rust was het weer FC Zoetermeer die het gevaarlijkst was en de kans had om op voorsprong te komen. Spartaan’20 bleef spelen met lange ballen, had snelle jongens die het FC Zoetermeer lastig maakten maar we stonden achterin goed. Een hard dwarrelschot bleek achteraf het moment te zijn geweest dat Spartaan’20 de promotie zou brengen. Deze achterstand met nog 25 minuten te spelen kwamen onze jongens niet meer te boven. Het tijdrekken etc. was begonnen en we moeten hiermee erkennen dat we het net niet gehaald hebben. De laatste minuten ging FC Zoetermeer nog op zoek naar de gelijkmaker door alles of niets te spelen maar in een counter viel de 3-1.

Wellicht voelt het momenteel niet zo, maar we kunnen echt trots zijn op deze groep spelers. Onterecht verloren maar wel genoten vandaag. Daar waar een gelijkspel minimaal verdiend was zullen we na de winterstop weer als doel hebben in de nieuwe poule om alsnog deze promotitie te bewerkstelligen.