3022EZ
ROTTERDAM
tel. 010-4774942

Rotterdam, 4 februari 2023

De staf was deze week druk bezig geweest om deze wedstrijd uitgesteld te krijgen maar Rotterdam United wilde niet meewerken en de KNVB gaf aan dat we moesten spelen. Daar waar andere verenigingen gewoon niet komen opdagen wilde FC Zoetermeer 018 zijn naam niet te grabbel gooien en is besloten om toch met een niet fitte groep af te reizen naar Rotterdam.

Eerder deze week bleken 3 jongens niet fit, daar kwamen na de laatste training afgelopen donderdag nog eens 3 spelers bij en met een niet 100% fitte keeper en een nr 10 konden we alsnog starten met dank aan de invallers “Finn” en “Jessey” zodat we met 11 spelers de wedstrijd konden aanvangen. De 6 geblesseerde spelers konden vanuit de dugout toekijken hoe hun teamgenoten stand zouden houden tegen een fysiek Rotterdam United.

Dat FC Zoetermeer het betere van het spel had mag duidelijk zijn want voetballend is FC Zoetermeer gewoon beter. Daar waar de trainers in de voorbespreking hadden gezegd niet de fysieke duels op te zoeken maar juist hoog baltempo te hanteren zochten juist de tegenstanders ons op om fysiek het duel aan te gaan. Goed, dat mag en een scheidsrechter is er om dit te begeleiden. De eerste goal viel al na 8 minuten door gerommel in het doelgebied van Rotterdam United en zo kon FC Zoetermeer via een intikkertje de 0-1 op het scorebord laten branden.

Veel kansen kreeg Rotterdam United niet maar soms kwamen ze via een counter toch gevaarlijk dicht in de buurt van onze goal. Wij waren slordig in de afronding anders was deze wedstrijd al voor de rust beslist. In de rust werd er duidelijk aangegeven dat we zuiverder moesten spelen en dat als we meer doelpunten willen maken de bal in ieder geval tussen de palen moet belanden. De wedstrijd was in de 2e helft nog geen 2 minuten oud of de 2e goal werd gemaakt. Helaas door Rotterdam United uit een hoekschop. Het niet laten scoren uit een hoekschop is iets waar veel aandacht aan is besteed en toch overkwam het ons weer eens.

FC Zoetermeer was de betere partij maar scoren uit een goed uitgespeelde aanval leek er vandaag niet in te zitten. 6 minuten na de gelijkmaker wisten we weer op voorsprong te komen door een schitterende vrije trap die vanaf de linkerkant op fraaie wijze de rechterkruising in vloog. Vele kansen volgden nog maar de 1-3 wilde er niet in. Als de keeper hem niet tegen hield waren het de paal of de lat wel. Toch was het de allerlaatste actie van de wedstrijd waaruit de eindstand 1-3 kon worden vastgelegd. Met 11 man begonnen, niet gewisseld dus een prima zakelijke overwinning.

Volgende week uit, de topper tussen ’s-Gravenzande en FC Zoetermeer om 10.30 uur in het Westland.