ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 25 maart 2023

Op een stormachtig Sportpark FC Zoetermeer Solutions was het vandaag een loterij welke kant de bal op ging. Schoot je naar links ging hij naar rechts, wilde je over de grond spelen ging hij omhoog, kortom het was lastig voetballen met deze wind. Natuurlijk is dit van toepassing op beide teams dus het team dat het beste met deze omstandigheden om kon gaan maakte kans op de 3 punten.

FC Zoetermeer had door blessures en een schorsing 5 spelers uit andere teams waaronder 3 spelers uit de 016.  Als je de stand van de ranglijst bekijkt zou het een makkelijke wedstrijd moeten worden maar de wind was de grootste tegenstander van beide teams. Al snel kon je in de wedstrijd zien dat FC Zoeterneer de betere was van beide teams maar het doel werd net als afgelopen woensdag veelvuldig gezocht maar niet gevonden. Het was in de 20e minuut dat  gelegenheidsspits Marnick Bus op de goede plek stond om het laatste tikkie te geven hetgeen de 1-0 betekende.

De gehele wedstrijd was vooral éénrichtingsverkeer met de wind als grootste tegenstander. We hadden veel kansen, we hebben ze niet bijgehouden, maar dat het 1-0 stond bij rust was een geluk voor CVV Zwervers. Dat ze niet fit waren bleek wel uit het feit dat ze bij aanvang van de 2e helft al 4 wisselspelers gebruikt hadden. We kunnen het verslag heel lang maken maar net als de eerste helft was de tweede helft ook niet goed van FC Zoetermeer. Gelukkig maakte we net als afgelopen woensdag in de 80e minuut de 2-0 en waren de 3 punten een feit en blijven we op titelkoers.

Volgende zaterdag spelen we uit in Wassenaar en om 15.00 uur is Graaf W II VAC onze tegenstander.