2244AJ
WASSENAAR
tel. 070-5179083

Wassenaar, 11 april 2023

Zoals eerder gemeld is de focus weer 100% op onze competitie met als doel het kampioenschap. Vanavond stond er een inhaalwedstrijd op het programma uit tegen Gr. WII VAC in Wassenaar, waar we goede herinneringen aan hebben omdat we hier onze eerste grote overwinning behaalden in de najaarscompetitie. FC Zoetermeer is de koploper en heeft dus alles te verliezen en de jongens van Sportpark de Roggewoning kunnen vrijuit voetballen.

Dat we met veel zelfvertrouwen afreisde naar Wassenaar bleek uit het feit dat de 6 niet aanwezige o18 spelers werden vervangen door 5 spelers uit onze O16, allemaal spelers die al een keer met de O18 hebben meegedaan. Na het fluitsignaal zagen we een oppermachtig FC Zoetermeer die hoofdzakelijk het balbezit had en van links naar rechts de bal liet gaan en geduldig de kansen afwachte. Gr.WII VAC daarentegen wilde met veel fysieke duels het spel van onze jongens ontregelen, soms net tegen de grens aan, maar op 1 kans na in de eerste helft waren zij niet gevaarlijk en stond de minst gepasseerde verdediging van deze competitie weer als een huis.

Het was de 18e minuut dat via een snelle aanval met mooie steekballetjes door de as de 0-1 gemaakt kon worden. Een verdiende voorsprong die zo tot de rust bleef. Na de drinkpauze was het spelbeeld niet veel anders; een FC Zoetermeer dat veel de bal had maar voorin niet de mogelijkheid kreeg om de voorsprong uit te breiden. De wedstrijd was niet spannend door het krachtverschil maar met slechts 0-1 op het scorebord blijft het spannend tot de laatste minuut. Nadat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd was dit de 2e overwinning in Wassenaar. Met dit resultaat staat FC Zoetermeer nu op de eeste plaats met 5 punten voorsprong op de nummer 2 's-Gravenzande die 22 april op bezoek komt op Sportpark FC Zoetermeer Solutions.

Aanstaande zaterdag spelen de jongens van trainer Dylan van Wageningen eerst nog een uitwedstrijd tegen Verburch om 10.00 uur in Poeldijk.