2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 22 maart 2023

Vorige week een inhaalwedstrijd op woensdagavond in Rotterdam, vanavond weer een wedstrijd op het programma tegen de nr. 4 van deze competitie; v.v. Verburch. Tegen deze tegenstander, die dit seizoen wisselvallig is, hebben wij het altijd lastig. Zeker vandaag nadat we het nieuws te horen kregen van onze speler Finn die vandaag geopereerd werd aan zijn knie. Als je verteld wordt dat voetballen op dit niveau niet meer mogelijk zal zijn dan slik je wel even. Wij als team wensen Finn een spoedig herstel wetende dat dit nog wel een hele lange tijd zal gaan duren.

De JO18-1 begon 15 minuten later aan de wedstrijd doordat de wedstrijd ervoor wat uitliep maar dat maakte voor ons en de vele toeschouwers niets uit. Het was niet koud maar het regende veel. Dat de ziekenboeg van FC Zoetermeer, buiten de eerder genoemde Finn, bijna het halve team besloeg maakte dat we met een aangepast team aan de bak moesten. Gelukkig kon de trainer beschikken over Sem en Taurun en twee JO16-spelers Noah en Jayden. Jongens, bedankt voor het helpen.

Helaas viel Jessey al na 7 minuten uit met weer dezelfde blessure als de afgelopen periode maar we hadden het betere van het spel en na 13 minuten kwamen we op voorsprong. De wedstrijd had een redelijk hoog tempo waarbij opviel dat Verburch keer op keer verbaal over de scheef ging. Dit ging helaas de gehele wedstrijd door en resulteerde in 5 gele kaarten wegens op- en aanmerkingen aan het adres van de scheidsrechter. FC Zoetermeer was beter in het veldspel maar in de eindfase niet zuiver genoeg om snel afstand te nemen van Verburch.

Het duurde tot de 80ste minuut alvorens FC Zoetermeer de 2-0 maakte waarna het geloof bij Verburch verdwenen was. FC Zoetermeer vond het wel okee en speelde de wedstrijd plichtmatig uit. Verdiende overwinning en 3 punten was de winst van deze avond maar dit weegt niet op tegen het verlies van Finn die niet meer kan voetballen met zijn teamgenoten.

A.s. zaterdag alweer een thuiswedstrijd om 10.15 uur tegen CVV Zwervers. Deze overwinning en de fysieke inspanningen van de afgelopen weken maakte dat trainer Dylan van Wageningen besloot om zijn spelers morgenavond - trainingsavond- rust te geven zodat ze aanstaande zaterdag weer hun kunsten kunnen laten zien.