3022EZ
ROTTERDAM
tel. 010-4774942

Rotterdam, 15 maart 2023

In een onrustige periode voor de JO18-1 moest het team vandaag een inhaalwedstrijd spelen tegen Rotterdam United. Normaal gesproken thuis maar afgesproken was met deze Rotterdamse tegenstander dat we dit op hun terrein zouden spelen anders was er geen mogelijkheid. Onrustig omdat er nogal wat gebeurd is afgelopen tijd; drie spelers die terugkomen van blessures, Finn die tot het einde van het seizoen niet meer speelt , hij wordt volgende week geopereerd aan zijn knieband en meniscus. Daar is bij gekomen Olaf die ongelukkig ten val kwam op de training afgelopen maandag en na ziekenhuisbezoek bleek hij zijn sleutelbeen te hebben gebroken en ook hem verwachten we niet meer terug op het veld dit seizoen. Overige afwezigen Jorik, Daan, Ted en Yassine werden vervangen door Ruben, Mike, Calvin, Tarun en Sem.

Deze en de overige mannen moesten het doen tegen deze lastige tegenstander. De positie op de ranglijst zegt helemaal niets en de mannen van trainer Dylan van Wageningen waren gewaarschuwd voor onderschatting.  Nadat KNVB scheidsrechter van dienst de heer Beijerling alle formele verplichtingen had gecontroleerd kon hij rond 20.00 uur fluiten voor de wedstrijd.

Vanaf de start zagen we een bewegend Rotterdam United waarbij FC Zoetermeer positioneel goed stond en de tegenstander in de eerste fase liet uitrazen. Opbouwend werd FC Zoetermeer sterker en het duurde slechts tot de 9e minuut totdat FC Zoetmeer de 1-0 maakte.
Rotterdam United was na 15 minuten klaar met razen en ging de lange bal hanteren.

Na 26 minuten wisselde Rotterdam United hun enige speler die op de bank zat.
Dat het bij de Rotterdammers niet lukte werd zichtbaar door kleine irritaties op het veld. FC Zoetermeer was voetballend beter maar ging mee in het rommelige spel van de tegenstander..

In de 36e minuut werd het 2-0 door een mooie aanval vanaf rechts die goed werd afgerond door onze linksback.
Niet veel later werd het 3-0 door goed doorzetten van onze spits die het zelf mocht afronden.
De kleedkamer werd opgezocht met een verdiende 3-0 voorsprong.

Met 3-0 de rust in denk je we kunnen tevreden zijn maar de trainer was duidelijk, hij wilde meer zuiverheid en beleving zien.
De opdracht was dat we de 2e ballen moesten winnen en daardoor de score moesten uitbouwen.

De 2e helft was 25 minuten oud zonder noemenswaardige hoogtepunten. De 3 wissels van FC Zoetermeer kregen nog hun 20 minuten speeltijd.
Het spel werd er niet beter op maar een snelle aanval door het midden werd op fraaie wijze afgerond; 4-0.
De wedstrijd kabbelde naar het einde en de plichtmatige winst werd met een doelpunt in de 90e minuut een feit in een koud Rotterdam.

A.s woensdagavond om 20.15 spelen  we thuis tegen Verburch.