Zwaluwen Jeugd Beker O18 1/4 finale Groep 1 A

2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 25 februari 2023,

Na een uit-overwinning in de 1/8 finale van de bekercompetitie tegen 5e divisionist Jodan Boys stond vandaag weer een uitdaging voor de mannen van Dylan van Wageningen op het programma. De 1/4 finale tegen vv Nieuwerkerk ook uitkomend in de 5e Divisie. Waarom een uitdaging? Omdat onze tegenstander ook 5e divisie speelt en wie onze verslagen gelezen heeft de afgelopen wedstrijden weet dat we verre van compleet zijn. Dit weekend maar liefst 7 spelers vanwege blessures, schorsing, vakantie of toelatingsexamen niet aanwezig.

Gelukkig beschikt FC Zoetermeer over veel spelers zodat we regelmatig andere jeugspelers kunnen laten invallen, vandaag hadden we zes invallers waaronder zelfs twee spelers uit de JO16-1.  Na de intense wedstrijd van afgelopen woensdag in de competitie was dit een tegenstander waar we ieder jaar wel een keer tegen voetballen. Als het niet in de competitie of beker is dan zijn het wel oefenwedstrijden en al deze potjes zijn spannend.

KNVB Scheidsrechter van dienst de heer van Vliet floot keurig op tijd voor aanvang van deze bekerwedstrijd en voordat alle toeschouwers hun plaats hadden gevonden stond FC Zoetermeer al met 0-1 achter door een mooi schot van 25 meter afstand. Duidelijk dat Nieuwerkerk scherper aan de wedstrijd begon dan FC Zoetermeer. Positioneel stond Nieuwerkerk goed en speelde met een vast patroon waar FC Zoetermeer duidelijk zoekende was.  In de 8" minuut was het onze rechtsbuiten die een voorzet van links kon inschieten maar raakte helaas de paal en in de rebound kon hij alsnog de keeper verrassen en stond de stand weer gelijk; 1-1. In de 29” minuut kwam FC Zoetermeer op een 2-1 voorsprong, wederom via onze rechterzijde.  De 1e helft werd nog mooier door een bekeken kopbal die tegendraads werd ingekopt en onhoudbaar was voor een keeper.
Met 3-1 rusten daar hadden we vooraf voor getekend.

De 2e helft begon met een wissel waar de O17 speler Gabriël in het veld kwam voor onze spits. Met duidelijk een agressiever uit de kleedkamer gekomen Nieuwerkerk werd de strijd ook wat feller met vaak kleine overtredingen. In de 69” minuut ging het uitverdedigen niet goed bij FC Zoetermeer en kon Nieuwerkerk werdom via een mooi schot de aansluitingstreffer maken waarna er natuurlijk weer geloof kwam bij de club uit Nieuwerkerk. Dit geloof duurde niet lang want slechts 3 minuten later kende de scheidsrechter een strafschop toe aan FC Zoetermeer. De 4-2 werd op fraaie wijze afgerond.

Na dit doelpunt kwam FC Zoetermeer niet meer in gevaar. De laatste minuten van de wedstrijd bracht de trainer nog twee jongens van de O16, Dean en Jayden, in het veld zodat zij ook voor FC Zoetermeer O18 hun eerste Divisie-minuten mochten maken. Met deze overwinning staat de O18 nu in de halve finale, mogelijke tegenstander zal zijn HBS, ’s-Gravenzande of Alexandria’66. Die eerste twee die kennen we, Alexandria’66 niet.
De halve finale zal waarschijnlijk gespeeld worden op zaterdag 8 april.