2987VM
RIDDERKERK
tel. 0180-414467

Ridderkerk, 18 februari 2023,

Waar onze reporter eerder op de dag verslag deed van de JO18-1 wedstrijd in Capelle aan den IJssel reisde hij daarna af naar Ridderkerk waar de formatie van trainer Leory Vaes moest aantreden tegen vv Bolnes in Ridderkerk. FC Zoetermeer moest na twee onnodige nederlagen op rij de 3 punten weer eens meenemen naar Zoetermeer.

Er waren mooie paralellen en tegenstrijdigheden te zien als je beide wedstrijden zou hebben gezien deze dag. Bij de 018 waren een hoop spelers niet fit en Zaterdag 1 was ook niet compleet met een bank die bijna uitsluitend uit jeugdspelers bestond. De verschillen waren vooral te zien in de accommodatie, waar in Capelle een supermodern complex staat aan de rand van een mooi kunstgrasveld was het bij de 103 jaar oude vereniging wel iets anders. Gewoon gras, niet het beste veld want de bal stuiterde nog wel eens vreemd op. En het clubgebouw dat was, laten we maar zeggen, klein, oud en knus.

De wedstrijd had een formaliteit moeten zijn want FC Zoetermeer was de betere ploeg en nadat Akash de score opende liep FC Zoetermeer binnen 20 minuten uit na doelpunten van Mathijs en Dajmil naar een 0-3 voorsprong. Toch was het de veel te fysieke thuisploeg die in de 25e minuut de 1-3 kon maken. Daar waar FC Zoetermeer met rust minimaal 1-5 voor had moeten staan gingen beide teams toch rusten met een 1-3 stand.

De 2e helft leek wel een slagveld. Wie de historie van vv Bolnes goed kent weet wat er gebeurd is op dit terrein ruim 80 jaar geleden, maar de tackels van de thuisploeg waren van dien aard dat deze meer over het randje gingen dan er tegenaan zaten. De scheidsrechter liet erg veel toe. Nadat vv Bolnes in de 65e minuut de aansluitingstreffer maakte werd de sfeer er niet beter op.

Gelukkig was het jeugdspeler Jessey die in de 77e minuut de score naar 2-4 bracht. Het verzet was helemaal gebroken toen vv Bolnes nog een terechte rode kaart kreeg. Doelstelling was 3 punten halen en niet met meer geblesseerde spelers terug gaan naar Zoetermeer en dit was een mooie parralel met de wedstrijd van de O18 eerder deze ochtend.

FC Zoetermeer 1 heeft nu 1 week rust en speelt thuis op 4 maart 15.00 uur tegen NOC Kralingen.