Zwaluwen Jeugd Beker O18 1/2 finale Groep 1 A

3066SH
ROTTERDAM
tel. 010-4211455

Rotterdam, 8 april 2023

Deze week stond in het teken van de bewogen halve finale bekerwedstrijd in Rotterdam die het nieuws helaas negatief beïnvloede. Vandaag weer een halve finale bekerwedstrijd in Rotterdam maar nu tussen Alexandria’66 18-1 en FC Zoetermeer 18-1. Alexandria ’66 speelt 5e divisie en FC Zoetermeer 6e.

Het was een mooie zonnige dag om zo’n wedstrijd te spelen en wie onze verslagen leest weet dat we verre van compleet zijn en daar kwam gisteren ook nog eens onze keeper bij. Met een aangepast strijdplan gingen de jongens het veld op om de op papier betere tegenstander van een finaleplek te weerhouden. Wij hadden Ian en Noah als reserve speler op de bank en Jayden als reserver keeper,  daarentegen had Alexandria’66 zes fitte spelers op de bank zitten.

De eerste helft ging op redelijk tempo waarbij duidelijk zichtbaar werd wat het plan van Alexandria’66 was, maar FC Zoetermeer stond goed met de punt naar achteren dit keer. De eerste kansen waren voor FC Zoetermeer en Alexandria’66 kwam niet goed in hun spel en dat was de verdienste van FC Zoetermeer. De rust werd bereikt met een 0-0 stand waarin het ook 0-2 of 2-0 had kunnen staan. Al met al een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker.

Na de rust een kleine aanpassing op het middenveld van FC Zoetermeer maar Alexandria’66 bleef gevaarlijk met de cross-ballen.  Na 15 minuten gespeeld te hebben viel de 1-0 en 14 minuten later stond het 3-0. Over de inzet niets dan lof van onze jongens maar deze ploeg was de 2e helft gewoon beter en dat ene kwartiertje was voor de 018 jongens van FC Zoetermeer het eindstation in de bekercompetitie.

Alle focus is nu op het binnenhalen van de titel en deze start a.s dinsdagavond in Wassenaar waar Gr. WII VAC om 20.00 uur onze tegenstander is in de 9e competitieronde. Hierna zullen nog 3 wedstrijden volgen en net als in de najaarscompetitie doen we volop mee voor het kampioenschap.