2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Den Haag, 24 mei 2023

Ruim een maand geleden werden de jongens van de JO18-1 al kampioen thuis door een directe concurrent te verslaan wetende dat er nog 1 wedstrijd gespeeld moest worden en die werd vanavond ingehaald. Niets meer voor te winnen behalve de eer om deze competitie af te sluiten zonder 1 wedstrijd te verliezen. Tegenstander HBS kon bij winst de beste nr. 2 worden van de 6e divisie poule en daardoor ook promoveren, al met al een wedstrijd die op voorhand al beladen was. Want bij verlies of een gelijkspel van HBS zou ’s-Gravenzande promoveren dus twee tegenstanders waarbj 1 niet in actie hoefde te komen.

De wedstrijd die onder leiding stond van Dhr. Mario Mulder begon iets later dan gepland want het veld werd eerst nog even besproeid. Vanaf het begin zagen we een HBS dat echt deze laatste kans wilde grijpen om te kunnen promoveren door hoog baltempo te hanteren en hoog druk te zetten. De jongens wilde er gewoon een serieuze wedstrijd van maken dus bleven ze gediciplineerd spelen en het was HBS die al in de 6e minuut via een afgeketste bal wist te scoren.

Daarna werd het een aantrekkelijke wedstrijd waar de scheidsrechter het erg kort hield dus wist iedereen waar hij aan toe was. Wilde je winnen dan was goed voetballen de enige manier want praten, daar hield deze scheidsrechter niet van. De wedstrijd werd na enkele onderbrekingen na 50 minuten afgefloten voor de rust.

In de rust gaven de trainers aan dat er goed gevoetbald werd en dat we lieten zien dat we niet voor niets kampioen zijn geworden. De 2e helft zou een hele andere worden waarbij beide teams alles uit de kast hebben gehaald om niet te verliezen. Na de rust die overigens erg lang duurde werd er afgetrapt en de aanwezige toeschouwers kregen een 2e helft te zien die voor de neutrale toeschouwer geweldig zou zijn. Net als in de eerste helft werd er na 6 minuten gescoord maar nu door FC Zoetermeer. Aan 1-1 had HBS helemaal niets, die moest winnen dus werd het doel van FC Zoetermeer weer veelvuldig opgezocht. In de 22ste minuut werd het 2-1 voor de thuisploeg. We zagen na deze 2e voorsprong dat alle trucjes uit de kast werden gehaald om maar zolang mogelijk tijd te winnen. Van praten, blessures, krampaanvallen we hebben het allemaal mogen aanschouwen.

FC Zoetermeer bleef spelen en geloof houden in de kwaliteit die deze jongens het hele seizoen al hebben laten zien. Na een gewijzigde speelstijl, we gingen na 2 invallers ingebracht te hebben 3-5-2 spelen en daar had HBS moeite mee en 6 minuten voor tijd werd de verdiende gelijkmaker gemaakt. De rollen waren nu omgedraaid en we zagen dat de spelers van FC Zoetermeer ook slim zijn en gebruik maakten van iedere mogelijkheid om het gelijke spel vast te houden.

In de 95ste minuut floot scheidsrechter Mulder dan voor de laatste keer waarbij FC Zoetermeer de 018 jongens van ’s-Gravenzande kon feliciteren met ook hun promotie naar de 5e divisie waarbij de teleurstelling ook naast het veld bij HBS groot was. Dit was de laatste wedstrijd van deze JO18-1 in dit seizoen maar ook het laatste wedstrijdverslag. We danken iedereen die de jongens op haar of zijn manier heeft aangemoedigd dit seizoen en binnen FC Zoetermeer heeft deze groep een geweldige en unieke prestatie geleverd.
Dank jullie allemaal namens de JO18-1 FC Zoetermeer Staf, grensrechters en Mediateam.