E-pupillen zaterdag, E4, 4e klasse 04

5 december 2015 10:00

Zakelijke winst voor FCZ E4,

5 december, terwijl heel Nederland zich opmaakt voor het vaderlandse volksfeest organiseerde de KNVB een inhaal programma.
FC Zoetermeer E4 moest hierdoor om 10:00u uit spelen in Capelle a/d IJssel tegen SVS E3.
De strijd om plaats 1 t/m 3 is in deze poule in volle gang. Om iets meer afstand te kunnen nemen van een legio tegenstanders die, in de spreekwoordelijke nek hijgen, moest FCZ afrekenen met deze ploegen. SVS is zo’n tegenstander.
Eenmaal aangekomen op het gezellige Sportpark Schenkel begon onze E4 aan de voorbereidingen.
Na een zeer uitgebreide warming up (de voorgaande wedstrijd liep flink uit) was het tijd voor de aftrap.
Het was vanaf het begin direct duidelijk, beide ploegen waren niet van plan om ook maar iets weg te geven. Het spelbeeld in de eerste 15 minuten was gelijk, aanvallen over en weer en ook een paar mooie doelpogingen. Beide teams beschikten over een goede verdediging en vakbekwame keepers dus tot scoren kwam het niet. Na een paar mooie combinaties wist FCZ het doel te vinden via een schitterende trap van Jeaneau, 0-1. Dit gaf de E4 meer kracht en nog geen drie minuten later werd wederom Jeaneau in stelling gebracht en kon hij de 0-2 binnen schieten. De weerstand was gebroken.
Op slag van rust mocht FCZ nog een corner nemen, terwijl de corner genomen werd floot de scheids direct af voor de eerste helft. Extra zuur voor Sammy want de bal viel perfect op zijn hoofd en hij kopte een mooie 0-3 binnen, helaas werd deze afgekeurd. Gelukkig weet de E4 dat een beslissing van een scheidsrechter bindend is (ook al is het soms oneerlijk) en toonde zich weerbaar, zonder klagen werd er rust gehouden.
SVS kwam gretig uit de kleedkamer en wilde graag de aansluiter maken. FCZ werd achteruit gedrongen en de verdedigers Bradley en Sammy moesten steeds vaker ingrijpen. SVS wist een paar keer een 100% kans te creëren maar stuitte daar op het geheime wapen van onze E4! De reddingen van keeper Wyatt staan langs de lijn al bekend als “Wyattjes” Dit zijn reddingen waarbij iedereen al denkt dat er een tegendoelpunt valt maar waarbij Wyatt laat zien dat hij niet voor niets in het doel staat.
Helaas voor SVS wist FCZ de deur in het slot te drukken na een schitterende actie van Sander die drie man uitspeelde en de bal hard inschoot, helaas voorkwam de paal een doelpunt maar Denzel stond niet te slapen en schoot de bal hard in de touwen en zette de eindstand op het bord.0-3.
Een zakelijke overwinning die FCZ momenteel op de derde plaats zet met 2 punten verschil op de koploper. FCZ heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed dus is er alle ruimte om helemaal bovenaan aan te sluiten.

Na de wedstrijd werd in de kleedkamer afgesloten door de trainers en was er ook nog een verrassing van de goedheiligman compleet met gedicht. (zie onderaan)
Aanstaande zaterdag speelt de E4 tegen CKC in Rotterdam, ook dit team staat onder FCZ en moet dus ook op afstand gezet worden. Bent u benieuwd of het lukt? Kom dan kijken! Om 09:45u wordt er afgetrapt in Sportpark ’t Veer.