2 - 1

Wilhelmus F3

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse 8

9 januari 2016 10:00

Na de eerste schoolweek in het nieuwe jaar, was het weer even afwachten of er nog genoeg energie over was bij de koplopers. De laatste competitiewedstrijd was op 12 december en de jongens stonden gelukkig echt te trappelen om weer te beginnen. De toeschouwers stonden ook te trappelen, maar dan van de kou, want het was behoorlijk fris vanochtend. Na de “team-huddle”  en de laatste aanwijzigingen van de trainers, kon de inhaalwedstrijd tegen Wilhelmus F3 beginnen. Onze Zuid-Afrikaanse centrale verdediger Jens en de uit Kaapverdië teruggekeerde spits Devi begonnen als wissels. Tijdens de eerste tien minuten werd het wel duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, er waren mooie kansen over en weer. Na een scherpe pass van Jens, was Devi dicht bij het eerste doelpunt, en er waren ook goede kansen voor de tegenstander. In de 15de minuut was het dan zover, Jayden schoot vanaf 10 meter hard op het doel en scoorde de 1-0. Daarmee was de limonade in de rust zeer verdiend.

Het was echt spannend, en Mirac, Jens, Tim, en Finn moesten alle zeilen bijzetten om Wilhelmus het scoren te beletten. Aan de andere kant van het veld waren Jesper, Amar, Jayden en Devi meerdere keren gevaarlijk. Een doelpunt hing in de lucht, en toen deze eenmaal uit de lucht kwam vallen, was dat helaas in ons doel, 1-1. De koppies gingen gelukkig niet omlaag en na de aftrap zette Jayden een rush in, omspeelde meerdere tegenstanders, en schoot beheerst de 2-1 binnen, wat een goal ! Daarna werd Wilhelmus nog een paar keer heel gevaarlijk, en tijdens de vele corners kwamen ze weer dichtbij de gelijkmaker. Die viel echter niet: Kenji was weer erg in vorm en behoedde ons team meerdere malen met geweldige reflexen voor een tegendoelpunt. Het bleef spannend tot de laatste seconde, wat ook te merken was aan de duidelijk hoorbare hartslagen van sommige thuissupporters. Op karakter speelden de jongens de wedstrijd uit, en kon er weer een verdiende overwinning worden gevierd ! Een geweldige voetbalstart van 2016.