Wedstrijdverslag FC Zoetermeer F1 - RKDEO F5

1 - 1

RKDEO F5

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse 8

12 december 2015 8:25

Het was nog donker toen we verzamelden in de kantine; zou het de eerste wedstrijd worden waar de lichtmasten aan moesten? De vorige wedstrijd tegen RKDEO werd een paar weken geleden nipt gewonnen, en het was duidelijk dat het deze keer ook weer zwaar zou worden. Tim was de langste van ons team, maar een van de kleinere t.o.v. de tegenstander, en daarbij was “ stofzuiger”  Jens in warmere Zuid-Afrikaanse oorden. Het werd uiteindelijk toch licht, en we begonnen flitsend aan de wedstrijd. Na een paar mooie aanvallen, verstuurde Amar een scherpe pass naar Jesper die met een gericht hard schot de 1-0 maakte, na vijf minuten. Daarop volgde nog een paar goede kansen voor ons, met mooi combinatiespel, maar RKDEO kreeg meer grip op de wedstrijd. In de achttiende minuut, na meerdere gevaarlijke corners, kwam de bijna onvermijdelijke 1-1 op het denkbeeldige scorebord. En toen was het gelukkig rust, tijd voor limonade en goede tips van de trainers.

Vol goede moed en limonade, begonnen we aan de tweede helft, en Devi en Jesper creëerden een aantal goede kansen, die helaas niet tot een doelpunt leidden. Voor de supporters (ook voor degenen die pas laat opstonden en de tweede helft aanschoven) was het weer behoorlijk spannend, maar vol vuur moedigden ze het team aan. Jayden leidde nog een mooie aanval die uitmondde in een lang en hard schot op het doel door Tim. De tegenstander was eigenlijk wat vaker gevaarlijk tijdens de tweede helft, maar door heel erg sterk verdedigen van Mirac, Tim, en Finn, en spectaculaire reddingen van Kenji bleef de stand 1-1. Wederom een zwaar bevochten resultaat om trots op te zijn.

We staan hierdoor nog steeds bovenaan in de competitie! Volgende week wacht nog een lastige wedstrijd en dan is het lekker vakantie.