0 - 1

FC Zoetermeer JO11-4

E-pupillen zaterdag, E4, 4e klasse 04

12 december 2015 9:45

Onze E4 is afgelopen zaterdag afgereisd naar Rotterdam om het op te nemen tegen CKC E2. Net asl de tegenstander van vorige week, hijgt CKC in de nek van onze E4. Deze wedstrijd was dus van groot belang om een vaste positie te bemachtigen in de top drie en de achtervolger af te schudden.

Stipt op tijd meldde de scheidsrechter vol ornaat zich op het veld voor de aftrap en konden de mannen van Trainers Nedcet en Bjorn beginnen.
FCZ begon een beetje slapjes en werd direct door een serieuze kans voor CKC wakker geschud in de tweede minuut. De strijd was begonnen. De bal ging over en weer maar het kwam niet tot een treffen. FCZ E4 had grote moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen en moest er heel hard voor werken om geen tegendoelpunt te krijgen. Uiteraard waren er een aantal grote kansen maar helaas werden deze niet verzilverd.
Dat de spanning te snijden was kon men goed merken aan de supporters, deze lieten steeds meer van zich horen en probeerde de E4 nog harder aan te sporen. Dit hielp aanzienlijk en het, “innerlijke voetbalvuur” werd extra aangewakkerd. CKC kwam onder druk te staan maar hield stand.

Na de rust pakte FCZ de bal weer op waar het gebleven was, felle aanvallen volgde in rap tempo op. Het kon niet uitblijven dat daar vanzelf een beloning op volgt. Na een snelle barrage door Denzel werd de bal ingebracht in het doelgebied en wist Jason de bal hard in de touwen te schieten! 0-1.

CKC liet dit niet op zich zitten en bracht direct FCZ onder druk. FCZ werd in de laatste 10minuten flink achteruit gedreven. CKC kreeg bij dit offensief een groot aantal hoekschoppen maar FCZ wist ze één voor één te pareren. CKC slaagde er niet in de gelijkmaker binnen te schieten. De vreugde was dus erg groot toen de scheidsrechter het eindsignaal ten gehore bracht! De drie punten zaten, “in de tas”

De koploper in deze poule (Nieuwerkerk) heeft gelijk gespeeld tegen de nummer twee (VOC)
Hierdoor zijn zij samen met FCZ op 13 punten komen te staan en is het reuze spannend in de top drie.
Aankomend weekeinde komt de koploper niet in actie en VOC heeft al een wedstrijd meer gespeeld.
FCZ E4 speelt om 10:00u thuis tegen Spirit E3.
Als de E4 wint, veroveren zij de eerste plaats en behalen daarmee het winterkampioenschap!
Uiteraard hopen wij op veel publiek om de E4 te steunen!

Bij deze bent u dus van harte uitgenodigd zaterdag 19-12-2015 om 10:00u op het Sportpark FC Zoetermeer!

Verslag: Alain Cras