Den Hoorn F3

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse 8

16 januari 2016 8:30

Wedstrijdverslag FC Zoetermeer F1 - Den Hoorn F3 van zaterdag 16 januari 2016

Vijf graden en een gure wind die zijdelings over het veld blies, zorgden voor een heel frisse start. De lichtmasten moesten ook zelfs aan ! Na het eerste fluitsignaal zette F1 gelijk druk op de tegenstanders met de eerste corner al na 30 seconden. Na twee minuten haalde Jens van 10 meter verwoestend uit, wat de paal zeker pijn deed, maar deze gaf helaas geen krimp. In de vierde minuut speelde Jens mooi Devi aan, die direct Jesper vond, en het was 1-0 ! We bleven maar aanvallen en kregen een paar mooie kansen, maar de verdediging van Den Hoorn hield voorlopig goed stand.

De verdediging, een ijzersterk blok gevormd door Finn, Mirac, Tim en Jens, was vandaag uitstekend in vorm, en omdat het positiespel uit de trainingen ook in de hoofdjes was blijven hangen, konden Tim en Jens (die ongetwijfeld de meeste meters heeft gerend van iedereen) regelmatig mee naar voren. Dat resulteerde in een loeihard schot van ongeveer 12 meter van Tim, die de keeper ternauwernood kon tegenhouden. De 19de minuut: een scherp ingeschoten corner van Jayden werd net weggewerkt door Den Hoorn, maar die hadden niet op Amar gerekend, die de bal uit de lucht aannam en schitterend met buitenkant rechts de 2-0 binnenschoot. Dat mag hij vaker aan zijn vader beloven.

In plaats van limonade in de ingekorte pauze, had warme thee voor de jongens (of glühwein voor de toeschouwers) waarschijnlijk beter geweest, want het bleef ijzig koud, maar droog. De trainers wisselden vandaag wat vaker, zodat niemand te lang langs de kant hoefde te staan. Een mooie sliding van Finn “torpedeerde” een van de spaarzame aanvallen van de tegenstander, en ook Mirac liet zijn tegenstander niet langszij komen. Jayden was weer als vanouds aan het bikkelen en maakte het de verdediging heel lastig. Ook Devi en Jesper bleven aanvallen, en een doelpunt leek niet meer ver weg. In de tussentijd stond Kenji te trappelen om warm te blijven, want hij had heel weinig te doen. Zijn uitworpen en -trappen waren vaak mooi op maat. Pas na ongeveer 10 minuten in de tweede helft kon Den Hoorn via een mooi afstandsschot in de richting van ons doel komen. De harde wind blies veel ballen over de lijn, wat zorgde voor een recordaantal ingooi-acties. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd maakte Tim een mooie actie op rechts. Hij speelde Jayden aan, die vond de vrijstaande Jesper blindelings, en met een mooie knal uit een draai, belandde de 3-0 in de hoek. Onze specialist Jayden kon daarna maar liefst drie keer achter elkaar een corner nemen, en het lukte de derde keer bijna weer. Toen vond de prima leidende scheidsrechter het wel genoeg en was de zesde overwinning een feit. De jongens en trainers konden met applaus van het veld, lekker naar de warme kleedkamer. Gefeliciteerd !