Wedstrijdverslag Berkel F2 - FC Zoetermeer F1 van zaterdag 13 februari 2016

2 - 4

FC Zoetermeer JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse 8

13 februari 2016 10:30

Een halve graad boven nul en een aantrekkende wind waren nu niet echt iets om naar uit te kijken, maar de zon scheen, en de jongens hadden er zin in. Voetballen op een wat modderig grasveld, dat beloofde ieder geval wat. Twee verloren wedstrijden waren ook wel een goede reden om de schouders er weer flink onder te zetten. Helaas moesten we Devi vandaag missen, dus er was maar een wissel. De tegenstander had de shirtjes binnenstebuiten gedraaid omdat de clubkleuren dezelfde zijn als van Zoetermeer. De ouders en trainers hadden zich warm aangekleed en dat was maar goed ook, want de eerste helft bleek uiteindelijk door de kou (en de recent ontdekte zwaartekrachtgolven ?) zowaar 6 minuten langer te duren dan normaal.

De warming up was intensief, en na het eerste fluitsignaal kwam die energie er meteen goed uit. F1 begon voortvarend aan de wedstrijd met een corner na 30 seconden en een paar strakke aanvallen waarbij er goed werd overgespeeld. Jesper schoot op aangeven van Amar maar net naast. De tegenstanders waren trouwens ook goed wakker en een van hun aanvallers schoot van afstand hard richting ons doel. Kenji stond echter klaar om de bal fraai uit het doel te ranselen. De aanvallen rolden over en weer: een mooie uitbraak van Jesper en een schot van Jayden dat maar net naast ging, en daarna weer een aanval van Berkel. De 8ste minuut: een uittrap van de keeper van de tegenstander werd opgevangen door Amar die Jesper op maat aanspeelde, die meteen met een mooi lobje scoorde 0-1. Gelijk na de aftrap van Berkel werd er door F1 weer druk gezet met enkele corners tot gevolg. Ook de tegenstander kreeg een paar kansen, maar Tim, Jens, Mirac, en Finn hielden goed stand, en als er eens iemand door de verdediging glipte, stond Kenji in de weg. De 11de minuut: Amar soleerde door de verdediging van Berkel en werd neergelegd op ongeveer 10 meter van het doel. Jens zag zijn kans schoon en schoot keihard de vrije trap in de hoek van het doel 0-2 ! Een corner van Berkel leverde nog een gevaarlijk moment op voor ons doel, maar we werkten de bal meteen weg. Amar pikte deze op en speelde Jayden aan die de 0-3 heel fraai in kon schieten in de 15de minuut. Het liep lekker in deze fase, er werd goed overgespeeld en het spel was het tegenovergestelde van de tweede helft van vorige week. Daar hield Berkel helaas geen rekening mee, en omdat de verdediging in hun enthousiasme te ver naar voren stond, kon de tegenstander door een snelle uitbraak de 1-3 scoren, een minuut na onze goal. Onze jongens lieten zich figuurlijk niet uit het veld slaan, en na een wederom perfect geplaatste pass van Amar, kon Jayden beheerst inschieten, een minuut na Berkel’s goal, 1-4.

Gezien de kou mochten de bikkels even opwarmen in de kleedkamer in de rust, ook tot vreugde van de toeschouwers die half-bevroren tenen konden laten ontdooien in de kantine. Inmiddels was de zon gedeeltelijk vertrokken en we zouden de wind tegen krijgen. De jongens begonnen weer vol goede moed aan de tweede helft, al bleek al wel snel dat de tweede helft meer zou vergen van onze verdedigers. We bleven aanvallen en waren ook weer een paar keer gevaarlijk, maar Berkel’s verdediging stond stevig. Ze gingen op jacht naar een tegendoelpunt, maar een paar mooie slidings van Finn, en stug verdedigen van Tim en Jens hielden dat nog tegen. Een mooi schot van afstand belandde gelukkig voor ons op de lat van het doel. We kregen het zwaarder, gingen wat meer op een kluitje voetballen, maar de jongens geloofden in zichzelf en Jesper, Amar en Jayden kregen nog wat kansen. Mirac was tijdens het laatste deel van de wedstrijd de linkerspits en brak een paar keer gevaarlijk door. Na tien minuten kon Berkel echter toch de 2-4 binnenschieten na een massale aanval. Een paar minuten na hun treffer kreeg Berkel een vrije trap vlak bij ons doel, maar Kenji redde wederom schitterend. F1 stond onder druk; de jongens hielden echter het hoofd koel, bleven bikkelen, en door hecht teamwerk mochten ze na het laatste fluitsignaal de volle drie punten meenemen naar Zoetermeer. De modderige voetbalkleren waren mooie getuigen van een ochtend vol strijd. De volgende wedstrijd is pas weer op 5 maart, tot dan !