C2 pakt koppositie en op weg naar kampioenschap

1 - 8

FC Zoetermeer JO15-2JM

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 11

5 maart 2016 13:30

Vandaag moest de C2 uit tegen RKDEO C3 en ze wisten dat ze bij winst de leiding in de competitie konden nemen. Een wedstrijd waar veel van afhangt en ook gevolgen zouden kunnen hebben voor het eventuele kampioenschap, zijn altijd lastig te spelen. Zulke wedstrijden brengen altijd veel druk met zich mee.

De wedstrijd begon goed en de C2 nam gelijk het heft in handen en controleerde de wedstrijd. Dit leidde tot een paar zeer goede kansen die ze helaas net niet konden verzilveren. Gelukkig konden ze de rust in met een 1-0 voorsprong. In de rust kregen ze de opdracht om de druk te verhogen en RKDEO niet te laten voetballen. Met een 0-1 op het scorebord, zou er bij de tegenstander hoop blijven op een punt of zelfs meer.

De C2 kwam goed de kleedkamer uit en speelde met een versnelling hoger. Met goed positioneel spel en combinaties lieten de C2 mannen niets heel van de tegenstander en binnen korte tijd stond de  4-0 al snel op het scorebord. RKDEO gaf de strijd op en Fc Zoetermeer was op weg naar een monsterscore. Het doelsaldo was belangrijk om de koppositie te pakken en dat kon alleen verwezenlijkt worden door goed te blijven voetballen. Uiteindelijk pakte de C2 de overwinning met 1-8. De doelpunten kwamen van Max 4 maal, Djamil 3 maal en Aryan 1 maal.

Het was een mooie voetbalmiddag met een echte teamoverwinning, geen van de spelers liet het afweten vandaag en gingen vol voor de winst. De wil om te winnen zat vandaag in de hele groep en de focus en concentratie was helemaal top. De koppositie gepakt met een doelsaldo van 41 voor en 14 tegen. Het programma tot aan het einde van het seizoen is minder zwaar dan voor de concurrent BVCB. Maar voor iedere wedstrijd zal er gevoetbald moeten worden als vandaag om uiteindelijk het kampioenschap binnen te halen.