Wedstrijdverslag FC Zoetermeer F1 - SEP F1 van zaterdag 2 april 2016

3 - 1

SEP F1

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse 8

2 april 2016 8:30

De voortekenen waren niet echt gunstig voor de wedstrijd: de helft van het team zat in de ziekenboeg deze week, de wedstrijd tegen hoofdklasser HVV op woensdag werd flink verloren (maar hard bevochten), en twee weken geleden waren we kansloos tegen het sterk spelende SEP F1, de tegenstander van vandaag. Hoe zat het met de veerkracht? Het team was gelukkig compleet. De jongens kwamen met strakke gezichtjes het veld op voor de warming-up. Dat gold trouwens ook voor de ouders; de zenuwen gierden hoorbaar langs de kant. Gelukkig waren er lekkere Turkse broodjes ter afleiding.

SEP trapte af…en onze jongens zetten gelijk druk met de eerste kans binnen een minuut. De keeper redde mooi en hoewel hij twee weken geleden weinig te doen had, was het duidelijk dat hij goed kon keepen. FC Zoetermeer was gelukkig vastbesloten om dat zoveel mogelijk te testen. De tweede minuut, een mooi steekballetje van Jesper belandde in de verre hoek en het was 1-0 ! Amar en Devi bleven ook aandringen en veroverden de bal keer op keer. Toen kwam deze bij Jesper terecht, die zich niet bedacht, en hard zijn tweede doelpunt binnenschoot 2-0 !

Loon naar werken, want de jongens waren echt sterker dan SEP tijdens de eerste tien minuten. Tim en Finn hielden hun tegenstanders kort en Jens liep weer vele kilometers om eventuele kansen van SEP in de kiem te smoren. Waar SEP vorige week het initiatief had, was dat duidelijk andersom vandaag. In de eerste zeven minuten had Kenji de bal zelfs nog niet aangeraakt. De tegenstander creëerde wel kansen, maar voornamelijk uit corners. Die waren ook een paar keer heel gevaarlijk, maar de kopballen gingen gelukkig voor ons twee keer achter elkaar net naast. Jesper en Amar zetten vervolgens een mooie combinatie op, die helaas strandde op de keeper van SEP. Jayden knokte zich ook een paar keer goed langs de verdediging, en dat resulteerde in een paar mooie kansen. Het ging redelijk gelijk op in de laatste tien minuten van de eerste helft, maar de meeste kansen waren toch voor ons. Toen was het rust. De jongens hadden dorst in zowel limonade als tactische aanwijzingen, en we begonnen met een goed, en enigszins gespannen (langs de lijn), gevoel aan de tweede helft.

FC Zoetermeer mocht aftrappen, en SEP nam nu wat meer het initiatief. We verloren wat meer duels, maar waren toch sterker. Devi had de smaak vandaag te pakken en speelde zich een aantal keren mooi vrij. Jayden bleef bikkelen aan de rechterkant tot wanhoop van zijn tegenstanders, en ook Tim en Jens zorgden er door hard werken voor dat SEP weinig kansen kreeg, met uitzondering van een aantal corners. Hartverzakkingen alom langs de kant. Mirac had een snelle tegenstander, maar weerde zich heel dapper en ook Finn speelde stoorzender voor de spaarzame aanvallen van SEP. Dan is het even SEP-tijd en we komen wat onder druk te staan. Kenji redt een paar keer knap. We blijven ook aanvallen en combineren, waardoor we ook wat mooie kansen krijgen. De zoveelste corner van SEP…we krijgen de bal niet weg en met een fraai schot belandt de 2-1 in het doel. De eerder genoemde veerkracht is er gelukkig volop vandaag. Ook wij kunnen goed corners nemen en uit de eerstvolgende wordt maar net naast geschoten. Jayden legt weer aan voor een hoekschop..de bal wordt weggewerkt, maar Amar vangt deze beheerst op en schiet met een schitterende boog de bal in het doel: 3-1 ! De vreugde van het hele team spatte er vanaf.

Door sterk samenwerken van de hele verdediging, ondersteund door een voortdurend jagende voorhoede speelden onze jongens de wedstrijd vakkundig uit. SEP krijgt nog een laatste kans met een lange bal, maar daar heeft Kenji geen moeite mee. Na het laatste fluitsignaal vielen er een paar uitgeput ter aarde. Voor beide elftallen was er nog een emmertje snoeptomaten gesponsord door Groenco, om weer wat energie en vitaminen te tanken.

Dit was een heel belangrijke overwinning met nog drie wedstrijden te gaan. Wilhelmus is bezig aan een sterke serie, maar aangezien we die al twee keer hebben gehad (met twee overwinningen), hebben we het vooralsnog nog in eigen hand. Het allerbelangrijkste vandaag was niet zo zeer de uitslag, maar de teamspirit, het samenspel, en de geweldige werklust. Niet iedereen was helemaal fit, maar daar was weinig van te merken. Een heel verdiende overwinning !