Wedstrijdverslag FCZ O15-1 – Sportlust’46 O15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-1, Hoofdklasse D

Scheidsrechter

Mullekes, J.W.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de 1e competitiewedstrijd thuis tegen Sportlust’46 O15-1. Hoe gaan de jongens om met het verlies van vorige week tegen Smitshoek. In de voorbereiding is er al een keer tegen Sportlust’46 geoefend en won FCZ afgetekend met 0-16. Dus onderschatting hing in de lucht, maar de jongens waren vanaf het begin scherp en gingen vol aan de bak.

In de eerste minuten was het nog afwachten maar langzaam komt FCZ O15-1 in hun spel. Er werd nu meer voetballend gespeeld dan vorige week waar het spel erg rommelig was.
De jongens zochten goed de vrije man op en combineerde goed. Continu werd er druk op de tegenstander gehouden en met een goede steekbal werd Djamil vrij gespeeld door Max en kon hij recht op de keeper af. Maar hij treuzelde net te lang zodat de verdediger zich nog kon herstellen. FCZ laat zich niet van de wijs brengen en gaat verder met aanvallen. Na 20 minuten komt er een voorzet van Mikey en de bal werd gemist door de laatste man van Sportlust en beland voor de voeten van Max, die deze kans niet onbenut laat. Helaas voor FCZ wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel? FCZ O15 -1 was duidelijk de beste ploeg maar konden hun overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Achterin werd er niks weggegeven en had Hylke een rustige voetbalmiddag vandaag, op het middenveld werd er hard gewerkt en was Bhodi weer herstelt van zijn hamstringblessure. De aanvallers waren een plaag voor de verdedigers van Sportlust’46. Gelukkig wordt het overwicht nog voor de rust uitgedrukt in een doelpunt, Djamil maakte een actie buiten de zestien en met een bekeken schot zet hij FCZ op 1-0. En met deze stand gaat FCZ O15-1 rusten en word de kater van vorige week al een beetje weggespoeld.

In de tweede helft komt FCZ redelijk uit de startblokken, het gaat iets rommeliger dan de eerste helft. Maar de druk bleef op de tegenstander die geen vuist konden maken. FCZ komt niet in de problemen maar kunnen nog niet de voorsprong verder uitbreiden. Dan is het hopen dat de tegenstander dan niet scoort uit een aanval. De eerste 15 minuten in de tweede helft was te onstuimig en was er veel balverlies. Maar dat werd steeds weer snel hersteld. De wedstrijd kabbelt voort en na wat kleine kansjes voor FCZ is er eindelijk de verlossende 2-0 voor de jongens. Uit een geweldige voorzet van Mikey komt de bal panklaar op het hoofd van Max die de bal mooi binnen knikt. Nu is de wedstrijd wel gespeeld en doet FCZ het iets rustiger aan en spelen de wedstrijd zonder verder in de problemen te komen uit. En als de goed leidende scheidsrechter affluit is de 1e overwinning voor FCZ O15-1 is een feit en blijven de 3 punten in Zoetermeer, een zeer goede start in de competitie. Nu op naar de volgende wedstrijd tegen RKDEO O15-1 aftrap 14:15 op Sportpark Centrum.