Onder 15 zaterdag, JO15-1, Hoofdklasse D

17 september 2016 13:15

Scheidsrechter

Graaf, S. van de

Na het gelijk spel van vorige week tegen RKDEO JO15-1 mogen de jongens van FCZ JO15-1 aantreden tegen het altijd lastige FC Lisse.

Onder een mooi zomers zonnetje speelt FCZ JO15-1 op het hoofdveld tegen de gasten uit de bollenstreek. FC Lisse is voor menig speler uit de groep een echte angstgegner en ze willen vandaag graag de rollen omdraaien. De eerste minuten zijn nog afwachtend van beide partijen en heel langzaam komt de wedstrijd op gang. FC Lisse heeft iets meer balbezit en ze proberen via de zijkanten door te breken. Het resulteert niet in echte doelkansen voor FC Lisse. Langzaam kruipt FCZ meer uit zijn schulp en ze komen af en toe voor de goal van FC Lisse. Het werd een beetje rommelig van beide kanten, onnodig balverlies en zonder elkaar echt pijn te doen kabbelt de wedstrijd voort. Toch is het dat FCZ JO15-1 de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt. Een diepe bal op Djamil die de bal strak voorgeeft en Max in stelling brengt. Helaas staat zijn vizier nog niet op scherp en blijft het 0-0. FC Lisse blijft goed in de wedstrijd maar FCZ krijgt iets meer overwicht op het veld. Met nog 5 minuten te gaan tot de rust komt FCZ toch nog op 1-0, uit een corner van Bhodi komt de bal bij de eerste paal waar Max zijn voet er tegenaan zet en de bal zo hoog in het dak van de goal verdwijnt. Deze goal kwam op het juiste moment. Daarna gebeurt er niet veel meer en gaan de jongens rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft is nog geen 5 minuten bezig of FCZ JO15-1 kan al gaan juichen na een voorzet van Marshal op Max die de bal eerst op de paal ziet belanden maar in de rebound is de keepster van FC Lisse kansloos. De jongens zijn zeer goed uit de kleedkamer gekomen. En nog geen paar minuten later is het weer Max die scoort uit een corner en de tussenstand op 3-0 brengt en een hattrick maakt. De jongens hebben FC Lisse in de houtgreep en ze laten niet meer los. FC Lisse gaat 1 op 1 spelen achterin en zo krijgen de aanvallers steeds meer ruimte. De middenvelders van FCZ werkten erg hard en bleven druk houden op de tegenstander en achterin werd niks weggeven. Het stond als een huis, met een compliment voor Erik die een dijk van een wedstrijd speelde als rechtsback. FCZ JO15-1 domineert de wedstrijd en speelt een zeer goede tweede helft. Het duurt ook niet lang meer dat FCZ gaat scoren, Jelle gaat goed door aan de rechterkant en geeft de bal op maat voor aan Djamil die cool blijft in de afronding en de 4-0 op het scorebord zet. De wedstrijd is gespeeld en FC Lisse is geknakt en kunnen niks meer uitrichten. Opdracht voor de defensie was om in de laatste 10 minuten de 0 te houden en dat deden ze, Hilke had vandaag een clean sheet. Maar FCZ was nog niet klaar en bleven aanvallen en dat resulteerde in de laatste doelpunt van de middag van Max, die wederom goed bediend werd door Djamil en de 5-0 maakt en de wedstrijd definitief op slot zet.

Maar dan met nog 5 minuten te gaan gebeurt er iets in een duel met Xander en zijn directe tegenstander. Vanuit mijn positie was het moeilijk te zien wat er gebeurde maar aan de reactie te zien van onze vlagger Louis was het ernstig. Iedereen wacht in spanning af wat het is en hopen dat het meevalt. Na de eerste check bij FCZ is Xander naar het ziekenhuis gegaan en daar is gebleken dat zijn blessure ernstig is en dat hij zijn onderbeen heeft gebroken. Xander heel veel sterkte en beterschap! Hopelijk herstel je goed, zodat je daarna weer vrijuit kan gaan voetballen.

Volgende week de wedstrijd tegen Olympia JO15-1, aftrap om 11:00 uur sportpark Olympia.