FCZ JO15-1 maakt het onnodig spannend tegen Olympia JO15-1 - FC Zoetermeer

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FCZ JO15-1 maakt het onnodig spannend tegen Olympia JO15-1

Olympia JO15-1

3 - 4

FC Zoetermeer JO15-1

Competitie

Onder 15 zaterdag, JO15-1, Hoofdklasse D

Datum

24 september 2016 11:00

Scheidsrechter

Bos, E.

Accommodatie

Onbekend

Wat was het even billenknijpen in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Olympia JO15-1, na een comfortabele voorsprong van 1-4 komen de jongens van Steven door eigen toedoen in een lastig Gouds kwartiertje.

De wedstrijd is een paar minuten onderweg als de eerste aanval van FCZ op Olympia bijna een doelpunt oplevert, helaas is de keeper zeer attent en smoort de kans. Daarna blijft FCZ iets beter in het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Dan is er een fase waar FCZ erg onrustig is en de ballen zo naar voren schiet i.p.v. het voetballend op te lossen. Veel balverlies maar nog zonder echt in de problemen te komen. Dan krijgt FCZ een grote kans op de 0-1 als Max diep wordt gestuurd en recht op de keeper af gaat, helaas beland de bal in het zijnet en haalt Olympia opgelucht adem. En het is een echt cliché, maar als je zelf de kansen niet afmaakt, scoort de tegenstander en dat gebeurt ook. De aanvaller van Olympia speelt zich vrij en met een afstandsschot wist hij Hylke te verschalken. En zo staat FCZ achter met 1-0 en mogen de jongens vol aan de bak.

De thuisspelende ploeg krijgt nog een grote kans op de 2-0 maar door toedoen van Ryan en Kevin, die de bal voor de lijn kunnen wegwerken, blijft het nog 1-0. Gelukkig komt FCZ snel na de 1-0 op gelijk hoogte. Uit een corner van Bhodi komt de bal richting de keeper van Olympia, en hij taxeert deze bal volledig verkeerd en via zijn handen gaat de bal over de lijn en is het 1-1. Daarna zet FCZ goed door en probeert druk te houden op de tegenstander. Dan komt FCZ op voorsprong door een goed genomen vrije schop van Bhodi die laag over de grond langs iedereen gaat en op het eindstation Djamil bereikt die vogelvrij staat. Hij werkt de bal hoog in de touwen en het staat 1-2 voor FCZ. Nu is er voor FCZ geen vuiltje meer aan de lucht en de jongens spelen redelijk voetbal, creëren kleine kansen en komen achterin niet in de problemen. Met nog 5 minuten te gaan tot de rust is het weer raak voor FCZ, dit keer is het Max die een vrijetrap feilloos binnen kopt en de ruststand bepaalt op 1-3. De meegereisde supporters vermaken zich prima in het zonnetje en kunnen niet wachten op de tweede helft.

Na de thee is het wederom FCZ dat initiatief neemt in de wedstrijd zonder echt goed te spelen. Ze proberen aanvallend druk te houden op Olympia. Een paar kleine kansen en de keeper van Olympia heeft nog een goede redding op een afstandsschot van FCZ. De 1-4 hing in de lucht en na een goed opgezette aanval van achteruit doordat Ryan die de bal veroverd op het middenveld en via Kevin en Emir komt de bal bij Djamil die Marshal bediend en een voorzet geeft op Max, die goed inkopte. Deze werd in eerste instantie nog gekeerd maar in de rebound is het toch nog raak voor Max en leidt FCZ met comfortabel voorsprong van 1-4. Daarna krijgen ze nog een paar kleine kansjes maar is de eind pass niet goed genoeg. Daarna is het 10 minuten een soort van flippervoetbal en lijkt de wedstrijd dood te bloeden. Maar dan, als een duveltje uit een doosje, maakt de buitenspeler van Olympia de 2-4. Dat is het startsein voor Olympia om risico’s te gaan nemen, FCZ loopt achter de tegenstander aan en het Gouds kwartiertje is aangebroken. FCZ heeft het lastig, kunnen niet de druk houden en er zijn wat kleine overtredingen nodig om Olympia uit hun spel te halen. Djamil krijgt nog een gele kaart voor een overtreding. En dan is het weer Olympia dat scoort via een afstandsschot, die wordt in eerste instantie gekeerd door Hylke maar hij laat de bal los en de spits is er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te maken. En zo staat het ineens 3-4 en zitten de technische staf en supporters iets minder relaxt op hun stoel. Het is billenknijpen voor FCZ, maar Olympia kan geen kans meer creëren en de jongens van FCZ slepen een zwaarbevochten 3-4 uit het vuur. Het was een wedstrijd met meerdere gezichten, maar de drie punten gaan mee naar Zoetermeer. Zo blijft FCZ goed mee doen in de competitie en staan op een mooie tweede plek.

Volgende week spelen de jongens om 11:45 tegen RKAVV JO15-1.

Wedstrijdbeelden tegen Olympia JO15-1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!