DWO JO11-6

1 - 7

FC Zoetermeer JO11-3

11 november 2017 8:30

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, onze eerste stadsderby tegen DWO JO11-6.
We verzamelden om 08:00 uur in het Westerpark bij DWO. De leiders bespraken met ons het te volgen tactische strijdplan en na onze teamyell verlieten we kleedkamer naar veld 6. Om 08:30 uur floot de scheidsrechter voor de aftrap. Het regende licht en een gedeelte van onze fans nam rustig plaats in de dug-out om de wedstrijd te volgen. Al na ongeveer 5 minuten was het raak, Livai kreeg links voorin de bal en ging een combinatie aan met Mirza die in scoringspositie kwam en rustig afrondde, 0-1. Na de 0-1 leek het wel alsof wij nog niet wakker waren, er werd geen druk gezet op de tegenstander en er werd niet of nauwelijks samengespeeld. Ook hielpen de soms dubieuze beslissingen van de scheidsrechter niet echt mee, uit het niets viel de 1-1. Kort hierop floot de scheidsrechter de eerste helft af, snel naar de leiders, drinken, tactiek bespreking en het veld in voor de tweede helft.

De tweede helft, begonnen we als vanouds, vanaf de aftrap werd er gelijk druk gezet op de tegenstander. Vico kreeg aan de rechterzijde de bal en schoot vervolgens de 1-2 binnen. Kort hierna kreeg de laatste man van DWO de bal, ging ermee aan de haal en passeerde aan de rechterzijde drie spelers van FC Zoetermeer maar werd door de vierde speler volgens de scheidsrechter onreglementair gestuit, Strafschop!!!! De verbazing was groot bij de spelers en supporters. De laatste man nam zelf de strafschop, nam zijn aanloop, schoot de bal in en Quinten redde de bal door deze naar links te duwen waarna Lucas de bal wegschoot. Vervolgens speelden we weer ons beoogd spel, druk zetten op de tegenpartij, bal afpakken, omschakelen en de spitsen bedienen. De bal werd van de tegenstander in een vroeg stadium afgepakt, Vico werd bediend en in een mum van tijd schoot hij de 1-3 en de 1-4 binnen. Het middenveld en de achterhoede draaide weer als vanouds, bal afpakken, omschakelen en de aanvallers bedienen.  Emile kreeg de bal rechts achterin liep met de bal op en gaf een lange pass naar voren die bij Nick aankwam die de bal onverschrokken inschoot, 1-5. Kort na dit doelpunt scoorde Nick de 1-6, de bal bleek houdbaar voor de keeper, Nick stond bijna op de doellijn en met zijn knie liep hij de voorzet van rechts Vico erin. Om het doelpuntenfestijn compleet te maken besloot Livai om het 7de doelpunt te scoren voor ons, vanuit de omschakeling kreeg hij de bal en kwam hierdoor 1 op 1 met de keeper en met een lage schuiver ronde hij in de linkerhoek af. DWO werd in onze eerste stadsderby van het jaar door ons vorstelijk geklopt. Voor Emile was dit vooral een extra beleving want we speelden tegen DWO, de club waar hij vorig jaar bij voetbalde.