1 - 2

FC Zoetermeer JO11-3

4e klasse 10

17 februari 2018 8:30

Afgelopen zaterdag 17 februari 2018 om 08:30 uur was het weer zover voor de Jo11-3 van FC Zoetermeer, uitspelen tegen de Jo11-4 van VOC.

Door afwezigheid van Nick (ziek) en Lucas (pols blessure) hadden we twee invallers “Finn en Jayden”.

Het was koud en de eerste zonnestralen probeerden door het wolkendek heen te komen. Ouders en supporters langs de kant van beide partijen moesten de kou trotseren om ons te zien spelen.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter lieten onze jongens zich van hun beste kant zien. In de eerste minuut al werd er een flitsende combinatie opgezet door Rich met Ruben, deze gaf de bal door aan Vico die net voor langs schoot. De tegenstander kwam niet echt van haar helft af omdat onze jongens goed druk op de bal zetten en deze snel konden heroveren. In de 5 de minuut kreeg Emile de bal aangespeeld, ging er door het midden mee aan de haal en speelde Livai vrij die door het midden de 0-1 achter de keeper van VOC schoot. De toeschouwers langs de lijn zagen meerdere mooie combinaties van onze spelers, maar wij konden door dit mooie spel niet tot scoren komen om zodoende uit te lopen op de tegenstander. Onze verdedigers konden menig maal de uitbraak van de spitsen van Voc verstoren, en snel omschakelen, waardoor er kansen voor onze spelers ontstonden om te scoren, helaas bleef het bij kansen.

2de helft:
De tweede helft verliep anders dan de eerste helft, VOC kwam als een herboren team op het veld en speelde om te winnen. Op het middenveld werden we overklast en zij kwamen vaker in de buurt van onze keeper Quinten. Maar Quinten had een super dag en tikte de meest moeilijke schoten naast of had de bal klemvast.
Toch kregen wij het voor elkaar om 0-2 te scoren, een bal die vanuit de rechterzijde voorlangs door een wirwar van benen werd geschoten belande eenvoudig voor de voeten van Livai. De kleine snelle Livai wist hier wel raad mee en tikte deze achter de keeper van Voc. Voc probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd. Door een schot op de linker paal kwam de bal voor de voeten van de spits van Voc, Mirza kon helaas de spits niet weerhouden van een doelpunt waarna deze door de benen van Quinten de 1-2 binnenschoot.

Vervolgens kregen wij nog enkele kansen waarvan er een voortkwam uit een verdedigende actie van Finn, kleine snelle Finn pakte de spits van Voc de bal af, liep met de bal aan zijn voet door, gaf de bal af naar rechts aan Ruben die de bal in de lucht voorzette waarna Mirza net naast het doel van Voc
kopte.
De tweede kans van Mirza was nog mooier, Emile zette de bal door de lucht voor, Mirza vloog net als Robin van Persie door de lucht om de bal in het goal te koppen maar schampte net de bal.

Kort na deze actie floot de scheidsrechter af waarna wij de buit (3 punten) binnen hadden.

Finn en Jayden bedankt voor het meespelen.

De komende weken zijn we vrij, we spelen op zaterdag 10 maart 2018 om 10:30 uur onze volgende wedstrijd, thuis tegen de Jo 11-3 van BSC ’68, u bent dan weer van harte welkom.