Hillegersberg, vv JO11-4

4e klasse 10

24 maart 2018 9:30

Vandaag was het zover, we moesten tegen de koploper VV Hillegersberg jo11-4.

Om 09:00 uur verzamelden onze spelers zich bij FC Zoetermeer. Dit was ook de eerste wedstrijd van Jens. Afwezig was onze rechtsback die verbleef in buitenland maar was in gedachten bij ons.

In de kleedkamer werden onze jongens klaargestoomd voor de wedstrijd, door de coachen werd een nieuw middel (play mobile) in de strijd geworpen om het strijdplan uit te leggen.

Om 09:30 uur floot de scheidsrechter (Gwen) af. De aftrap werd genomen en onze spelers lieten gelijk zien wat zij van plan waren, er werd door hen gelijk druk gezet op de verdediging en middenveld van Hillegersberg. Vanaf de zijkant was duidelijk zichtbaar dat Hillegersberg dit soort voetbal niet gewend was, zij kwamen maar niet van hun helft af en hun spel liep niet. Dit resulteerde al gelijk na ongeveer drie minuten in de 1-0, Mirza zette op 10 meter voor het doel van de tegenstander een combinatie op met Lucas, die de bal verlengde naar Livai, die niet nadacht en de 1-0 er in knalde. De 2-0, gemaakt door Jens liet ook niet lang op zich wachten. Uit een corner, kwam de bal vanuit de kluts voor de voeten van de sterk spelende Jens die onverbiddelijk inschoot.

De vreugde onder de supporters was groot, is dit het team dat al vanaf de begin van de competitie boven ons op de ranglijst stond en deze domineerde.

De 3-0 leek een formaliteit, de bal kwam via de keeper van Hillegersberg voor de voeten van Mirza, deze controleerde de bal, schermde hen af met zijn sterke lichaam, zette zij tegenstander weg en schoot de bal binnen.

Uit een van de weinige tegenoffensieven van Hillegersberg kreeg Quinten de bal, die trapte de bal precies naar Mirza uit. Mirza controleerde de bal, speelde op links Livai aan die zich vrijspeelde en de 4-0 aantekende. FC Zoetermeer bleef druk houden op de tegenstander, en zelfs onze degelijke verdediger Rich kreeg een kans om te scoren. Vanuit een corner van de tegenstander pakte Vico de bal op en begon met de bal aan zijn voet een rush naar het doelgebied van de tegenstander, hij speelde de bal af naar Lucas die de bal gelijk naar Rich afspeelde waardoor hij een op een met de keeper kwam te staan. Rich plaatste de bal in de rechterhoek helaas ging die net naast. Maar tijd om na te denken of na te praten hadden we niet, door een mooie verdedigende actie van Vico, die zijn tegenstander de bal ontfutselde en deze naar Lucas speelde, die gelijk de bal in de diepte naar Livai speelde, waarna onze watervlugge spits de 5-0 aantekende. Kort hierna floot de scheidsrechter af, de sfeer onder de spelers en supporters was relaxed, op naar de tweede helft.

De tweede helft begonnen we vrij mat, dit gaf de tegenstander moed wat in een korte tijd resulteerde in drie tegendoelpunten, 5-1/ 5-2/ 5-3, wakker worden mannen.

Gelukkig herstelde FC Zoetermeer zich, en de 6-3 kwam vanaf de voet van Vico ( samenspel Mirza, Lucas, waarna Vico kon afronden). De tegenstander bleef zich verweren, maar door het goede samenspel en onze sterke verdedigers konden wij hen weerhouden van het scoren. Door twee slidingen van Ruben en het sterke spel van de verdedigers en middenvelders lieten we de tegenstanders zien dat wij de drie punten wilde hebben en vandaag zouden houden.

Uit een afgeslagen aanval scoorde FC Zoetermeer de 7-3, Rich kreeg de bal voor zijn voeten, speelde deze door de lucht in op Livai, de bal werd echter onderschept door de tegenstander maar die kon de bal niet controleren. Hierdoor kreeg Livai bal, deze kapte de bal voor zijn linkervoet en schoot met een droge knal de bal binnen.

Einde wedstrijd, mannetjes bedankt, de supporters hebben genoten van het spel en de mooie doelpunten.

Scheidsrechter Gwen bedankt voor het leiden van de wedstrijd.

Onze volgende wedstrijd is tegen Wippolder Jo11-2, op zaterdag 7 april 2018 om 10:30 bij Wippolder.