8 - 1

Moerkapelle JO11-1JM

4e klasse 10

26 mei 2018 9:30

Vanochtend was het zover, de laatste wedstrijd van de competitie. De wedstrijd waarin wij door gelijk spel of winst kampioen konden worden.

Om 09:30 uur traden we aan op veld 2B bij FcZ tegen Moerkapelle jo11-1. In onze poule nemen zij de vierde plaats in en wij de eerste plaats, dus een wedstrijd die nog niet zomaar gewonnen was. Gelukkig had trainer- coach Herman zijn huiswerk goed gedaan want via een informant had hij informatie gekregen over de tegenstander.

Scheidsrechter Misja floot af en Moerkapelle bracht de bal aan het rollen. Zoals verwacht boden ze aardig tegenstand, ze wilden ons het kampioenschap niet zomaar cadeau doen, aan de slag mannen. Na ongeveer 10 minuten was Emile er wel klaar meer, hij kreeg de bal van rechts van Jens die eerder al de bal van Lucas ontving. Emile aarzelde niet en schoot de bal onhoudbaar rechts van de keeper in het goal 1-0. De 2-0 liet even op zich wachten, maar uit een loop actie aan de rechterkant van Vico kregen wij een corner. Emile nam de corner die precies op maat voor Jens was. Jens sprong boven iedereen uit en kopte de bal snoeihard in, 2-0. Door gebrek aan concentratie scoorde de kleine behendige spits van Moerkapelle de 1-2. Gelukkig floot Misja twee minuten hierna af voor de rust en konden ze naar Herman om de tactiek voor de tweede helft te bespreken.

Tweede helft

De tweede helft begon net zo spannend als de eerste, Moerkapelle bleef druk op ons houden en wij wilden winnen. Uit een spelhervatting (uittrap) van Quinten kwam de bal bij Lucas die de bal aan de inlopende Jens meegaf. Jens rende met de bal aan zijn voet op de keeper af en maakte de 3-1. Onze jongens begonnen hun draai te vinden en lang hoefden wij niet te wachten op het volgende doelpunt. De snelle Livai ontfutselde de bal van zijn directe tegenstanders, liep naar de achterlijn en bezorgde de bal bij de meegelopen Jens, die de 4-1 van dichtbij inschoot, yes……

De 5-1, ontstond uit een ingooi van Livai naar Emile die Vico rechts van hem vond, die vervolgens Jens vrij voor de keeper zette. Jens aarzelde niet en schoot de bal diagonaal het doel in, 5-1. De 6-1 kwam van de rechterschoen van de hardwerkende Vico, Jens kreeg de bal, speelde die naar Vico, die de bal onder zijn schoen doorhaalde en zich vrij speelde om de 6-1 in te schieten. De 7-1, werd door de goed spelende Emile gemaakt, afstandsschot van ongeveer 10 meter door de lucht, 7-1. Onze laatste doelpunt werd voorbereid door Lucas op rechts. Nadat hij de bal had ontvangen, speelde hij de inlopende Jens in die met een droge knal de 8-1 scoorde, einde wedstrijd.

Helaas moest onze rechterverdediger Richenel 10 minuten voor het einde van de wedstrijd het veld verlaten. In een duel met de spits van Moerkapelle kwam hij verkeerd terecht en brak hij zijn sleutelbeen, beterschap Rich.

Door de 8-1, overwinning zijn we kampioen geworden in de 4de klasse. We hebben 11 wedstrijden gespeeld waarvan we er 10 hebben gewonnen en 1 verloren. Onze spelers waren samen goed voor 75 doelpunten, en we kregen 30 doelpunten tegen.

Jongens heel veel bedankt voor het plezier die jullie de afgelopen maanden hebben gebracht. Heel veel succes in het nieuwe voetbalseizoen. En Emile heel veel plezier in de selectie. Dank je wel namens ons allen en onze vaste supporters de opa en oma van Ruben.

Oh ja ik heb voor u nog een kleedkamer weetje:
Wist u dat de wedstrijd tactiek middels het play-mobiel principe met de spelers wordt besproken.