Onze eerste stadsderby, “beker “DWO jo12-1 vs FCZ jo12-2

5 - 2

FC Zoetermeer JO12-2

Groep 2 12

1 september 2018 8:30

Vandaag om 08:30 uur onze eerste wedstrijd in de beker en gelijk tegen onze stadsgenoot DWO jo12-1.
De coachen Dennis en Ron bespraken voorafgaand aan de wedstrijd met ons het aanvalsplan en vertelden ons hoe we dienden te spelen. Om 08:30 uur werd de aftrap genomen. Al gauw bleek het voetballen zonder scheidsrechter en met vernieuwde spelregels voor ons een extra tegenstander te zijn, maar ondanks dat maakten wij in de 9de minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Livai ontving de bal vanuit een opgezette aanval aan de linkerkant en speelde de bal door het midden van de verdediging van DWO op de inlopende Jayden V, yes 0-1. DWO bleef drukken en had het betere spel, waaruit het tegendoelpunt viel 1-1. Na het eerste kwartier kwam de 1ste onderbreking van 2 minuten, ook dit bleek voor ons een moment van gewenning. Na het eerste kwartier kwam de bal via de goed spelende Tim bij Livai, die bediende de vrijstaande Lucas die de 1-2 intikte. Vlak voor de rust maakte DWO uit knap samenspel de gelijkmaker, 2-2, grrrrrrr.
Na de rust bleek het tempo van DWO voor ons te hoog, de afstanden tussen onze aanval, middenveld en verdediging werd te groot, we liepen achter de tegenstander aan in plaats van dat zij achter ons aanliepen. Al gauw kwamen zij op de 3-2 en de 4-2, door krachtig ingrijpen van onze keeper Jayden D. en Gyermo en Tim kon een nog grotere achterstand worden voorkomen. Een keer kreeg onze spits Livai een opgelegde kans maar hij werd ingesloten door 5 tegenstanders waardoor hij niet tot scoren kwam. Onze mannen hebben gevochten voor dat wat zij waard waren maar sleepten helaas de overwinning niet binnen.

Na deze wedstrijd weten we wat spelers en trainers te doen staat voor de komende weken.

Komende woensdag 5 september 2018 om 19:00 uur, spelen wij bij Donk in Gouda een vriendschappelijke wedstrijd u bent van harte uitgenodigd om naar ons te komen kijken en ons aan te moedigen.