15-1 wint Finale en komt in mooi rijtje.

2 - 0

TOGB JO15-1

15 februari 2020 10:00

Zoetermeer, 15 februari 2020.

Vandaag was het de dag van de Finale van de wintercompetitie voor O15 teams. Het sportpark van FC Zoetermeer was de gastheer van deze finale die normaliter op het terrein van Jodan Boys gespeeld zou worden omdat deze voor het 3e jaar achtereen de organisatie is van deze competitie voor O13-O14 en O15 teams. Door een druk schema kon deze Finale niet in Gouda gespeeld worden en loting wees uit dat deze wedstrijd gespeeld mocht worden bij FC Zoetermeer.

In november 2019 werden de poule-indelingen bekend gemaakt, 6 hoofdklasse teams en 3 divisie teams zouden deelnemen aan deze wintercompetitie die in de winterstop gehouden zou worden. FC Zoetermeer won al zijn poulewedstrijden en was in de halve finale te sterk voor vv Verburch. De andere finalist moest komen uit de divisiepoule en dat werd TOGB  uit Berkel en Rodenrijs welke in de reguliere competitie uit komt in de 2e divisie.

Even voor 10.00 uur kwamen alle spelers onder begeleiding van de Champions Leaque hymne het veld op en werden 1 voor 1 voorgesteld aan de vele toeschouwers die op deze finale waren afgekomen. Na introductie floot de scheidsrechter voor aanvang van de Finale.

Het was droog en een stevig windje maakte dat TOGB, die de toss won, koos om in de eerste helft met de wind mee te spelen. FC Zoetermeer die de linies dicht bij elkaar hield maakte het voor TOGB erg moeilijk om hun spel te maken, daarentegen creëerde FC Zoetermeer keer op keer gevaar voor het doel van TOGB waaraan je kon zien dat ze dit niet verwacht hadden. Onderschatting misschien en/of was het de kwaliteit van FC Zoetermeer? Voor de neutrale toeschouwer maakte het niet uit, die kreeg een leuke wedstrijd te zien.

Het collectief van FC Zoetermeer O15 zorgde ervoor dat deze wedstrijd een verrassende winnaar kreeg maar wel een die het verdiende. Een 2-0 overwinning was het resultaat dat als team werd neergezet. Na de wedstrijd kreeg de aanvoerder van FC Zoetermeer de beker uitgereikt uit handen van Peter den Boer van Jodan Boys en komt FC Zoetermeer met deze finalewinst in een mooi rijtje te staan met voorgangers als Jodan Boys 3e divisie, Alphense Boys eredivisie en nu dan FC Zoetermeer Hoofdklasse.