3 oktober 2020 10:15

Auteur: M. de Waal

Foto's: A. Horters

Helaas wederom zonder publiek, diende zich afgelopen zaterdag de tweede derby van het seizoen aan.

Met het meer dan verdiende gelijkspel van vorig weekend in het achterhoofd, traden de mannen om 10.15u aan op veld 1, onder druilerige weersomstandigheden.

In de eerste helft ging de strijd nog redelijk op met kansen over en weer, DWO creerde deze door middel van prima combinatie-voetbal, FC Zoetermeer met gevaarlijk counter-voetbal. Sam de Jong punterde de bal binnen 15 minuten achter de goalie van de tegenstander, vanuit een goed genomen corner. DWO maakte nog voor rust de terechte 1-1.

Na de thee een heel andere wedstrijd: DWO kreeg steeds meer grip op de partij door hoog druk te zetten, de duels beter en agressiever in te gaan, de vrije ruimtes beter te benutten, etcetera. Zo nu en dan kon nieuwkomer Mike met zijn dribbels het middenveld oversteken en voor wat gevaar zorgen, maar daar bleef het dan ook bij voor de FC. De thuisploeg kwam eigenlijk niet meer aan voetballen toe en kon gewoonweg niet onder de druk uitspelen. De bezoekers scoorde de 1-2, 1-3 en de terechte eindstand 1-4 snel op elkaar en de pot was beslist.