Leerzame trainingspartij levert gelijkspel op.

17 oktober 2020 14:30

Zoetermeer, 17 oktober 2020.

Het Coronavirus maakt het voetballen voor amateurverenigingen de komende vier weken onmogelijk. Okee, je mag wel trainen met de O16 groep en wedstrijden spelen met teams van je vereniging maar de competitie zit op slot. Juist nu we in een goede flow zitten en lekker meedoen in de competitie moeten we de plannen bijstellen.

Het 2x per week trainen blijft, daar gaat geen verandering in komen. Wedstrijden spelen tegen eigen teams is beperkt dus daar gaan we nog even naar kijken als technische staf. Voor aanvang van de trainingspartij tegen onze 17-1 gaven de trainers al aan dat ook deze wedstrijd serieus wordt genomen.

Ze zijn meer dan een jaar ouder, wellicht sterker en sneller, dus daar moeten wij een antwoord op hebben en dat kan er maar één zijn en dat is voetballend de oplossingen zoeken.

Met deze opdracht ging onze JO16-1 het veld in. Het was duidelijk wat de O17-1 van plan was en de eerste minuten was het zoeken. Toen de 1-0 viel voor de 16-1 werd het spel wat makkelijker voor onze jongens maar helaas viel de 1-1 snel en werd opgevolgd door een corner waaruit de 1-2 viel wat ook tevens de ruststand was.

Na de thee zagen we twee teams. Eén deed er alles aan om te winnen en de ander gokte op een snelle uitbraak om zodoende de voorsprong te vergroten. De 2-2 was een mooi wegdraaiend schot wat de verdiende gelijkmaker was.

De 2e helft speelde zich voornamelijk op de helft van de 17-1 af waarbij de keeper van de 17-1 zijn team behoede voor een achterstand.

De 2-2 einduitslag geeft veel stof tot nadenken voor beide teams. Deze week lekker trainen en volgende week weer een wedstrijd tegen een ander team van FC Zoetermeer. Clubscheidsrechter Joey werd wederom bedankt voor het fluiten van deze wedstrijd.