Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Geen cadeaus voor de JO17-1

Datum

14 november 2020 15:00

Accommodatie

Sportpark FC Zoetermeer
Scheglaan 11
2718 KZ
Zoetermeer
tel. 079-3619218

Zoetermeer, 14 november 2020.

 

De week na Donald en Joe is het deze week de komst van Sinterklaas naar ons land. Helaas door de Corona maatregelen geen live intocht maar één die online te bewonderen was. Wat niet online ging was de wedstrijd tegen de JO17-1 van FC Zoetermeer, deze werd gewoon live gespeeld op veld 1 van het sportpark van FC Zoetermeer.

Vooraf kregen de jongens het strijdplan te horen waarmee de technische staf wilde zien hoe de jongens de tactiek zouden uitvoeren. Pressing hele veld en iedere 2e bal moest voor ons zijn. Bij balbezit hoog tempo en strak inpassen, allemaal situaties die op de training van afgelopen week zijn geoefend.

Het begin was flitsend en onder leiding van scheidsrechter J. Pronk, was het mooi om te zien hoe de JO16 groep de taken goed uitvoerde. Langdurig balbezit en zoeken naar de juiste mogelijkheid om te scoren. Het was mooi om te zien hoe de jongens dit op de mat legde. De JO17-1 kreeg ook zijn kansen in de 1e helft maar we hebben nog steeds JT onder de lat staan. De doelpunten ontstonden door de tegenstander te dwingen om een keuze te maken op het moment dat ze daar geen tijd voor kregen. Leuk dat dit ook nog resultaat opleverde. 3-0 voorsprong was een prima verhouding als we dit afzetten tegen het percentage balbezit in de eerste helft.

Na de thee werden de rollen omgedraaid en kwam de JO16 onder druk te staan en het voetballen werd steeds moeilijker. De JO17 wist nog 2x te scoren. Maar op de dag de Sint het land inkwam waren het de JO16 jongens die geen cadeaus weggaven.

Prima oefenwedstrijd en hopen dat we snel weer kunnen spelen tegen andere verenigingen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!