Overwinning tegen nieuwe O17-1 van BSC’68

1 - 6

FC Zoetermeer JO16-1

9 juni 2021 19:30

Benthuizen, 9 juni 2021.

Op een heerlijke zomeravond, want dat kon je wel zeggen, oefende de jongens tegen de nieuwe O17-1 van BSC’68. Deze vereniging doet niet mee in de Regiocup dus willen wel lekker wedstrijden spelen. Wij vinden oefenwedstrijden alleen maar leuk om een speelstijl te creëren waar onze tegenstander moeilijk mee om kan gaan. De training gebruiken we om te leren en oefenwedstrijden om het uit te proberen.

In de eerste helft was het baltempo te laag en BSC’68 was niet in staat om het creatieve middenveld te omzeilen en hanteerde dus continue de lange bal. Op zich makkelijk te verdedigen maar in balbezit moet je sneller het spel verplaatsen om kansen te creëren en dat deden we te weing en op een te laag tempo. Een counter van BSC’68 werd op fraaie wijze afgerond. Het was ook de enige kans die ze hadden en het bleek ook de ruststand te zijn; 1-0.

Daar waar de trainers in de rust de jongens op het veld toespraken dat als we meer beweging voorin zouden hebben we de jongens van het kastje naar de muur konden spelen en in 10 minuten tijd de stand dan totaal anders zou kunnen zijn. Na het fluitsignaal was er daadwerkelijk een ander FC Zoetermeer te zien, hoog druk, als gehele team en op de juiste momenten omschakelen.

De einduitslag 1-6 zegt genoeg. Het leermoment van vandaag het verschil tussen de 1ste en 2e helft. Zaterdag op naar Berkel waar de 2e wedstrijd wacht in de Regiocup tegen de lokale 16-1 om 13.15 uur.