1 - 5

FC Zoetermeer JO16-1

12 juni 2021 13:15

Berkel en Rodenrijs,  12 juni 2021

Na vorige week te zijn gestart met de RegioCup-competitie stond vandaag, na de midweekse oefenwedstrijd tegen BSC’68, de wedstrijd tegen Berkel 16-1 op het programma. Een tegenstander moet je nooit onderschatten en dat deden de jongens ook niet. Vooraf had het team enkel simpele opdrachten meegekregen en kon de scheidsrechter om exact 13.15 uur fluiten voor de aftrap.

Waar we het gehele seizoen al trainen en wedstrijden spelen op kunstgras was vandaag in Berkel en Rodenrijs veld 6 met echt gras het strijdtoneel. Niet slecht, maar wel onwennig. Waar de afgelopen wedstrijden de 1e helft ondermaats was werd er nu gevraagd aan het team om vanaf de start van de wedstrijd de taken goed en op hoog tempo uit te voeren.

Vanaf het fluitsignaal werden de opdrachten goed uitgevoerd en na 4 minuten viel de 0-1 al uit een mooi opgezette aanval. Dat het zonnetje scheen was mooi maar nog mooier dat de opdrachten goed werden uitgevoerd. Bij rust stond er een mooie stand op het scorebord; 1-4.
Verdiend met goed voetbal tegen een tegenstander die alleen maar de lange bal hanteerde waar FC Zoetermeer de bovenliggende voetballende partij was.

De 2e helft, welke de afgelopen wedstrijden steeds de betere helft bleek, was vandaag minder. Door enkele omzettingen werd het spel niet beter van FC Zoetermeer en Berkel bleef de lange bal hanteren. Deze helft was moeizaam en we kwamen te weing door de zogenaamde “geparkeerde bus” heen. Daarnaast hadden we pech met de afronding die in de 1ste helft wel goed was.

Einduitslag 1-5. Een terechte overwinning.
Volgende week weer naar Berkel en Rodenrijs waar een bekende divisie-tegenstander, TOGB die vandaag met 2-5 won van DSO, om 11.30 uur op ons wacht.